Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Τσαντές
Δημήτρης Τσαντές
Φωτ.

Στις 25 Ιούλη 2008 πέθανε ο αγωνιστής ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ, μέλος της ΚΟΒ Ριζούπολης. Γεννήθηκε στην Κοινότητα Αγιος Γεώργιος Κυνουρίας το 1919 από γονείς αγρότες. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, αγωνίστηκε σε διάφορους μαζικούς φορείς. Ηταν μέλος της Επιτροπής Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ και εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στη μνήμη του η Επιτροπή Αρκάδων Αθήνας προσφέρει 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

  • Στη μνήμη του αγαπητού μου συντρόφου Ηλία Κουτσογιάννη προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων, 150 ευρώ.

Μιχάλης Κουλούρης

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου στο χωριό Βάθεια Κυνουρίας του Δήμου Αγίου Γεωργίου, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του Ηλία Κουτσογιάννη.

* * *

Φωτ.

Το καλοκαίρι του 2008 μας «εγκατέλειψε» χτυπημένος από την επάρατο ασθένεια σε ηλικία 68 χρόνων, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ (Λαλούδας) από τα Τσιτάλια Αρκαδίας, αγρότης και οικοδόμος, σεμνός οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο κόμμα που υποστήριζε και ψήφιζε, στο ΚΚΕ, 30 ευρώ.

Φίλοι και συναγωνιστές από το Λεωνίδιο

* * *

Φωτ.

Αυτόν τον μήνα συμπληρώνονται 59 χρόνια από τότε που «έπεσε» και ο τελευταίος από τα 17 παλικάρια του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, τα οποία κατάγονταν από το χωριό Λέκκα. Τα παλικάρια αυτά είναι: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΝΔΙΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΕΥΑΓΕΛΟΣ ΔΕΣΚΕΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΖΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΦΡΑΝΤΣ.

 ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΝΤΕ (φωτογραφία) από την Καλλιθέα Σάμου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, προσφέρω στη ΝΕ Ηλείας 50 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Μανώλης Κόκκας από Λέκκα Σάμου


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ