Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στα χρόνια των σαμουράι

Σκηνή από την ταινία «Ζατόιτσι, ο τυφλός Σαμουράι»
Σκηνή από την ταινία «Ζατόιτσι, ο τυφλός Σαμουράι»
Ηιαπωνική περιπέτεια «Ζατόιτσι, ο τυφλός σαμουράι», σε σκηνοθεσία του αξιόλογου Τακέσι Κιτάνο, θα μεταδοθεί απόψε στις 22.30 από τη «ΒΟΥΛΗ TV».

Ενας περιπλανώμενος ζητιάνος, τυφλός και φαινομενικά ανήμπορος, αποδεικνύεται τρομερός σπαθιστής, όταν του επιτίθενται. Τον φιλοξενεί μια χωριάτισσα. Το χωριό βρίσκεται κάτω από τη συνεχή απειλή δυο συμμοριών που καταληστεύουν τους χωρικούς. Ο τυφλός Ζατόιτσι κερδίζει παίζοντας τυχερά παιχνίδια στην ταβέρνα. Συνδέεται φιλικά με τον νεαρό Σινκίτσι, που είναι άτυχος και τον βοηθάει να κερδίσει. Οι δυο άντρες περνούν τη νύχτα με δυο όμορφες κοπέλες, την Οκίνου και την Οζέι. Ο Ζατόιτσι τις πιάνει, ενώ προσπαθούν να τους κλέψουν. Ομολογούν πως είναι αδελφές, η Οζέι είναι αγόρι, τραβεστί, και αναζητούν τους δολοφόνους των γονιών τους...

Ο μύθος του τυφλού σαμουράι, που είναι ανίκητος στο σπαθί, διατρέχει την ιαπωνική παράδοση και έχει αξιοποιηθεί τόσο στο σινεμά, όσο και στην τηλεόραση. Ο Κιτάνο πραγματοποιεί μια παρέκκλιση από τα συνήθη θέματά του, στο πλαίσιο του ιαπωνικού υποκόσμου των κακοποιών και γυρίζει ένα φιλμ εποχής. Κατ' αρχήν, τηρεί τους κανόνες του είδους, όπως τους γνωρίζουμε κυρίως από τον Κουροσάβα. Γραφική ατμόσφαιρα χωριού του 19ου αιώνα, θεαματικές περιπέτειες και συγκρούσεις, όπως και συναρπαστικές σκηνές ξιφομαχίας με σπάθες, όπου το αίμα ρέει άφθονο. Εντονες όμως είναι και οι κωμικές σκηνές που παρεμβάλλονται. Παίζουν οι Μπιτ Τακέσι Κιτάνο, Ταντανόμπου Ασάνο, Μιτσίγιο Ογκούζου, Γιούι Νατσουκάου.

«Ο γάμος του εραστή μου». Αισθηματική κομεντί σε σκηνοθεσία Ανταμ Σάνκμαν. Η Μαίρη είναι μια πανέμορφη και έξυπνη διοργανώτρια κοσμικών γάμων. Οταν θα κληθεί να αναλάβει την οργάνωση μιας γαμήλιας δεξίωσης, ανακαλύπτει πως ο μέλλοντας γαμπρός είναι αυτός που κάποτε την έσωσε από ένα τροχαίο ατύχημα και τον οποίο είχε ερωτευτεί. Η χημεία που αναπτύσσεται ανάμεσά τους καταλήγει σε φλογερό πάθος. Το δίλημμα που τίθεται στο μοιραίο ζευγάρι θα φέρει τα πάνω - κάτω σε αυτή την απολαυστική κωμωδία. Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Μάθιου Μακ Κόναχι, Μπρίτζετ Γουίλσον, Τζάστιν Τσέιμπερς, Τζούντι Γκριρ (ALPHA 21.00).

«O γιος του ροζ Πάνθηρα». Ο Κλουζό επιστρέφει στην οθόνη, αυτή τη φορά με τον ανεκδιήγητο και γκαφατζή γιο του, στην απολαυστική κωμωδία του Μπλέικ Εντουαρντς. Ο επιθεωρητής Ντρέιφους καλείται να διαλευκάνει το μυστήριο και να βρει τους απαγωγείς της όμορφης πριγκίπισσας Γιασμίν. Βοηθός του θα γίνει ένας αστυνομικός της περιοχής, που γρήγορα θ' αρχίσει να θυμίζει τον επιθεωρητή, αφού θα προφέρει λάθος ορισμένες λέξεις, θα είναι αφοσιωμένος στο έργο του, επιρρεπής στα ατυχήματα, ενώ τ' όνομά του τυχαίνει να είναι Ζακ. Οταν ο νεαρός εκπρόσωπος του νόμου γνωρίζει τον επιθεωρητή στη μητέρα του, την Μαρία, εκείνη νομίζει πως οι φόβοι του επιθεωρητή πως ο γιος της είναι νόθος γιος του αλησμόνητου Κλουζό επιβεβαιώνονται. Ο δημιουργός του «Ροζ Πάνθηρα» για το ρόλο του Κλουζό τζούνιορ επέλεξε τον πολύ καλό Ιταλό ηθοποιό Ρομπέρτο Μπενίνι. Μαζί του παίζουν οι Χέρμπερτ Λομ και Κλαούντια Καρντινάλε (ALPHA 01.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ