Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Πρύτανης με αποχή των φοιτητών...

Πραγματοποιήθηκαν χτες, ύστερα από τέσσερις αναβολές, οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ομως, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών δε συμμετείχε, δε νομιμοποίησε το νόμο - πλαίσιο (όπως και στην πλειοψηφία των ιδρυμάτων όπου έγιναν εκλογές) αφού μέχρι και τις 12 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει μόνον 20 φοιτητές, κύρια μέλη των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ, σε σύνολο 2.400 ενεργών φοιτητών. Εκείνη την ώρα, ομάδα 7 - 8 κουκουλοφόρων εισέβαλε στην αίθουσα και με καδρόνια κατέστρεψε τις κάλπες των φοιτητών και τα ψηφοδέλτια όσων είχαν ήδη ψηφίσει.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, άλλη ομάδα («φουσκωτών») καθ' όλη τη διάρκεια των εκλογών βρίσκονταν στο χώρο του Πανεπιστημίου φωτογραφίζοντας όσους πλησίαζαν στις αίθουσες όπου διεξαγόταν η εκλογική διαδικασία. Το γεγονός προκάλεσε ένα μικροεπεισόδιο όταν φοιτητές τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το χώρο.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε, επίσης, μεταξύ των υποψήφιων για την Πρυτανεία, όταν η Εφορευτική Επιτροπή μαζί με το νομικό σύμβουλο αποφάσισαν να μετρήσει ένας φάκελος με ψηφοδέλτιο φοιτητή που «σώθηκε» από την επίθεση, με σκοπό να επικυρωθεί, απλώς, το αποτέλεσμα.

Ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης επανεκλέχτηκε πρύτανης με ποσοστό 51,8% έναντι 48,2% του Γιάννη Φίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ