Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Αποφάσεις επί των... παρατηρήσεων

Οι «παρατηρήσεις» του υπουργείου Τύπου σχετικά με τη μοριοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Αττικής και οι οποίες «διαβιβάστηκαν» με ένα χρόνο καθυστέρηση, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ σήμερα μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του για την εξέταση αιτήσεων ραδιοφωνικών σταθμών, να πάρει απόφαση για την αποδοχή ή μη των «παρατηρήσεων», που έχει κάνει το υπουργείο Τύπου για τη μοριοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής, και οι οποίες περιλαμβάνονται στο πόρισμα ελέγχου νομιμότητας, το οποίο διαβιβάστηκε στο ΕΣΡ στις 22 Σεπτεμβρίου 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή του ΕΣΡ υιοθετεί ελάχιστες από τις «παρατηρήσεις» του υπουργείου Τύπου. Μεταξύ αυτών επανεξέτασης χρήζει αυτή που αφορά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κύκλος 94,6», ο οποίος ήταν στη λίστα των 20 που μοριοδοτήθηκαν για άδεια. Η επιτροπή του ΕΣΡ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε συμφωνεί με τις «παρατηρήσεις» του υπουργείου, που αφορούν στο «Ράδιο Σφαίρα», ο οποίος στη λίστα μοριοδότησης βρίσκεται στην 21η θέση, καθώς και στις αιτήσεις που δε μοριοδοτήθηκαν από το ΕΣΡ και οι οποίες αφορούν στους ραδιοσταθμούς «Status» και «Cool». Να σημειωθεί ότι στη συχνότητα του «Cool» σήμερα εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός «ALPHA NEWS». Για το λεκανοπέδιο της Αττικής, ως γνωστόν, άδεια θα πάρουν 20 ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ θα προκηρυχτούν και άλλες τρεις συχνότητες.

Το ΕΣΡ συγχρόνως προχωρά και την εξέταση των ραδιοφωνικών σταθμών Θεσσαλονίκης. Κλιμάκιό του την περασμένη Δευτέρα για δεύτερη φορά μετέβη στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν στο νομό. Είναι αμφίβολο -αφού το νομοσχέδιο για το ΕΣΡ θα συζητηθεί στη Βουλή- εάν το ΕΣΡ με τη σημερινή του σύνθεση, προλάβει να ολοκληρώσει τη μοριοδότηση για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ