Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Η ζωή συνεχίζεται...

Το σύνθημα αυτό δίνει ο Γιάννης Παθιακάκης

Sportidea

«Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε τώρα, να τα γκρεμίσουμε όλα και να πάμε από την αρχή, επειδή κάναμε ένα στραβοπάτημα;». Με το ρητορικό αυτό ερώτημα ο Γιάννης Παθιακάκης θέλησε να συνεφέρει όσους αντέδρασαν υπέρμετρα στην ισοπαλία με τον Εθνικό Αστέρα, στάση που οδηγεί σ' ακραίες καταστάσεις οι οποίες δεν ωφελούν την ομάδα. Αλλωστε τα γεγονότα δεν αλλάζουν: «Οι βαθμοί που χάθηκαν μπορεί να μας στοιχίσουν αλλά είναι χαμένοι και δεν τους παίρνεις πίσω από πουθενά. Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να ξεπερνά αμέσως το κακό αποτέλεσμα. Δεν ήρθε η καταστροφή. Θα το ξεπεράσουμε», ήταν το μήνυμά του.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι προσπάθησε να εφεύρει δικαιολογίες. Αντίθετα παραδέχτηκε πως «ήταν ένα ματς δικό μας και τα δύο γκολ τα δώσαμε εμείς. Μόνο έτσι θα δεχόμασταν γκολ. Το αποτέλεσμα ήταν κουτό, χαζό, ήταν μια επιπολαιότητα. Ηταν ένα κακό αποτέλεσμα για μια νέα ομάδα που θέλει να έχει καλή ψυχολογία. Μετά το 2-1 μάς δόθηκε η ευκαιρία να καθαρίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν το κάναμε». Αλλά από την άλλη «οι παίκτες δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθη; Ηταν τέτοιο το παιχνίδι που δεν μπορώ να αποδώσω ευθύνες ούτε στους παίκτες μου. Επειδή είστε (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) με το τουφέκι στον κρόταφο, δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθη; Ολες οι ομάδες κάνουν γκέλες». Ως ουσιαστική αιτία μάλιστα, ανέδειξε το γεγονός ότι «υπάρχει πίεση για όλους μας, γιατί η ομάδα είναι πολλά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα», προσθέτοντας: «τώρα έχουμε μεγαλύτερη πίεση για τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς».

Παρ' όλα αυτά επισήμανε: «δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος, απλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά. Αμα θέλεις να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να αποφεύγεις τις γκέλες, τις δύσκολες στιγμές». Οσο για την κριτική μερικών προς το άτομό του: «εάν η άλλη ομάδα έκανε ευκαιρίες και ο προπονητής στον πάγκο ήταν αδρανής, τότε, ναι, θα είχε ευθύνη. Για ένα αποτέλεσμα κακό, δε γίνεται λόγος. Αν όμως μπαίνει σε μία σειρά κακών αποτελεσμάτων, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τότε μπορείς να πάρεις αποφάσεις και να αντιδράσεις. Αλλά όταν δείχνεις ότι βαδίζεις σε σωστό δρόμο, όπως η ΑΕΚ εφέτος και έρθει αυτό το αποτέλεσμα, τότε τι πρέπει να κάνεις; Ολοι βλέπουν ποια ήταν η ΑΕΚ πέρυσι το χειμώνα και ποια είναι τώρα. Ούτε την ουρά μας πρέπει να βγάζουμε απ' έξω, ούτε όμως να παίρνουμε και τις ευθύνες άλλων, πάνω μας και να δείχνουμε μεγαλοψυχία. Αυτά τα αποτελέσματα γίνονται αλλά είναι σπάνια. Επειδή άκουσα πάλι ότι έγιναν τα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι. Δηλαδή τι σχέση έχει εκείνη η ομάδα που παρέπαιε με την τωρινή; Αν δεν παίζει ο Τσάρτας, φοράω αλεξίσφαιρο για να μην πυροβολείτε. Αλλά πάλι πείτε μου, χρειάζεται ο Τσάρτας για να πάρουμε τον Εθνικό Αστέρα;». Και όταν ρωτήθηκε αν θα κάνει αλλαγές, είπε χιουμοριστικά: «μ' έχει πιάσει πανικός και θα αλλάξω όλη την ομάδα... Τίποτα δε θα γίνει. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι αρκετά υπεύθυνοι για να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Αναφορικά τέλος, με την αντίπαλο της ΑΕΚ στο ΟΥΕΦΑ δήλωσε: «Ξεκινάει και τελειώνει με το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Θα έπρεπε να δεχτεί περισσότερα τέρματα στο ματς με την Κοπεγχάγη. Αφ' ενός γιατί έπαιζε με 10 και αφ' ετέρου γιατί οι αντίπαλοι ήταν άστοχοι. Εχει γήπεδο με περιποιημένο αγωνιστικό χώρο. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, θεωρώντας ότι είναι εύκολος αντίπαλος. Αυτοί είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να μας αποκλείσουν. Είναι μια ομάδα με το στιλ των σκανδιναβικών. Δεν ξεχώρισα κάποια γραμμή τους. Πρέπει να προσέξουμε για να περάσουμε. Αν είμαστε σοβαροί, θα περάσουμε. Η αλλαγή έδρας δε με προβλημάτισε καθόλου, απλά μάς δημιουργεί επιπρόσθετη πίεση για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα έχεις περισσότερα πλεονεκτήματα όταν η ρεβάνς γίνεται στο γήπεδό σου. Δεν ξέρουμε με τι φιλοσοφία θα παίξουν, δηλαδή αν αγωνιστούν ανοιχτά ή κλειστά. Με ενδιαφέρει εμείς τι θα κάνουμε. Δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι από την εικόνα της στο πρωτάθλημα. Μπορεί οι παίκτες της να είναι πιο υπεύθυνοι σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αλλά οι δυνατότητες κάθε ομάδας και κάθε ποδοσφαιριστή είναι περιορισμένες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ