Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ

Κάλεσμα σε φοιτητές και σπουδαστές, για να δοθεί νέα δυναμική, η φετινή χρονιά να είναι χρονιά αγωνιστική

Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία φοιτητών και σπουδαστών και να μην εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ για τα ΚΕΣ (36/05), να καταργηθεί ο νόμος για τα κολέγια, καθώς και όλοι οι νόμοι της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ - ΤΕΙ (νόμος - πλαίσιο, μεταπτυχιακών κτλ.), διεκδικεί, με ανακοίνωσή της, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Η ΠΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να δοθεί νέα δυναμική. Ακόμα, η ΠΚΣ παίρνει την πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες να καλέσει όλα τα ΔΣ των συλλόγων φοιτητών και σπουδαστών να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση για:

  • Κινητοποίηση σε κάθε Ιδρυμα για τη στέγαση, με αίτημα να ανεγερθεί εστία που να καλύπτει τους επαρχιώτες φοιτητές και μέχρι τότε να επινοικιαστούν δωμάτια.
  • Κινητοποίηση για δωρεάν σίτιση, εισιτήρια, βιβλία, αναλώσιμα.
  • Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων την πρώτη βδομάδα μαθημάτων.
  • Συλλαλητήριο τη δεύτερη βδομάδα των μαθημάτων.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΚΣ, «παλεύουμε ενάντια στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - κεφαλαίου. Να καταδικαστούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που διαχρονικά στηρίζουν τις κατευθύνσεις αυτές και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Απαιτούμε Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Δωρεάν Παιδεία - σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα. Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μη χρειάζεται να δουλεύει για να σπουδάσει. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ».

Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να «μη χαθεί ούτε ένα λεπτό», η ΠΚΣ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, σχεδιάζει και για τη νέα χρονιά να δώσει ώθηση στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση των ΑΕΙ - ΤΕΙ, το κουρέλιασμα πτυχίων και σπουδών για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των αποφοίτων.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας της ΕΕ, ετοιμάζεται νέα φορολογική επιδρομή, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων για τις οικογένειές μας και εμάς, τη νέα βάρδια των εργαζομένων. Θα μας ζητήσουν φέτος να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, σα συνέπεια της προώθησης της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας».

Ακόμα, στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μέσα στο «κατακαλόκαιρο, σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, πέρασε το νόμο για τα κολέγια. Είχε στρωμένο το δρόμο από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πήρε αντίστοιχα μέτρα για να φτάσουμε εδώ (οδηγία 89/48, υιοθέτηση και υλοποίηση των κατευθύνσεων της Μπολόνια και της ΕΕ), αλλά και από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που πρωτοστάτησε στην Ευρωβουλή για την αναγνώριση των ψευτο-ιδρυμάτων. Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα κολέγια. Απέναντί μας βρήκαμε, πέρα από την κυβέρνηση και την κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ, τις παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έπαιζαν το παιχνίδι της ΝΔ, το "κυνήγι" της κάλπης. Επιδίωξαν να σύρουν το φοιτητικό κίνημα στο "χορό" τους».

Ακόμα, η ΠΚΣ «καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν μέρος μαζί με τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, αύριο Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στην πλατεία ΧΑΝΘ με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ