Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΙΜΙΛΙΑ Μακρή Γ.ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ
ΑΙΜΙΛΙΑ Μακρή Γ.ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ
Φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσάς μας ΑΙΜΙΛΙΑΣ Μακρή Γ. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ, την οποία «χάσαμε» πρόσφατα, και η οποία αγωνίστηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση στο ταξικό λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα στο κίνημα των Γυναικών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, 195 ευρώ.

Οι σύντροφοι και συντοπίτες της: Χρήστος Γιαν., Βασίλης Αβρ., Φώφη Γκ., Πάνος Κ., Νίκος Χρ., Θοδωρής Δ., Αντρέας Γιαν., Γιώργος Βασ., Ευαγγελία Γκ., Γιάννης Ταγ., Γιώργος Γεωργ., και Μήτσος Χρ.

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και για τα 90χρονα του Κόμματος προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Κωνσταντίνος Σοφός

* * *

Στη μνήμη του γιου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΛΙΜΗ, οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» στις 27 Αυγούστου 2008 και για τα 90χρονα του Κόμματος προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 20 ευρώ.

Χαράλαμπος Χατζηγαλίμης

* * *

Για τα 90χρονα του ΚΚΕ ο Νικόλαος Κοζάτσας πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων 50 ευρώ.

***

Πριν από σαράντα μέρες η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ αποχαιρέτησε τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, έναν αταλάντευτο και αλύγιστο κομμουνιστή, που κράτησε ψηλά την κόκκινη σημαία του αγώνα για 70 χρόνια, όσα ήταν μέλος του ΚΚΕ. Ο Θεόδωρος Σταυρόπουλος, ο δικός μας μπαρμπα-Θόδωρος, εντάχτηκε από μικρή ηλικία στο ΚΚΕ και στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, όπου μαζί με άλλους συντρόφους και συναγωνιστές της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής, ανέπτυξε πλούσια δράση εναντίον των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους. Φυλακίστηκε για 18 χρόνια σε διάφορες φυλακές της χώρας, όπου παρ' όλα τα βασανιστήρια και τις δυσκολίες, δε λύγισε, δεν υπέγραψε. Αποφυλακίστηκε το 1964, όταν και ανέπτυξε πλούσια δράση μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Το 1967, ξανασυλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στη Γυάρο. Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αγωνίστηκε για την ανασυγκρότηση του Κόμματος, στο οποίο και έμεινε πιστός μέχρι και το θάνατό του, ενώ κράτησε γερά και τη δύσκολη περίοδο 1989 - '91. Διετέλεσε πολλά χρόνια πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ στη Μεγαλόπολη.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσα της ζωής του, Θεοδώρα και τα παιδιά του Λεωνίδας, Βασιλική, Πέτρος, προσφέρουν στο ΚΚΕ, 150 ευρώ.

Επίσης φίλοι και σύντροφοί του, από τη ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, προσφέρουν 160 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ