Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΟΥΤΣΑΣ
«Θέλουμε σχολεία, όχι άλλη κοροϊδία»

Κλειστά χτες και σήμερα τα σχολεία της περιοχής από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ζητώντας σχολεία για τους 2.500 μαθητές και όχι άλλα «μπαλώματα» με κοντέινερ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Θέλουμε σχολεία, όχι άλλα κοντέινερ. Δώστε λεφτά για την παιδεία». Ηταν η απαίτηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών της Λούτσας, χτες το πρωί. Ξεκίνησαν και αυτή τη σχολική χρονιά με κινητοποιήσεις, καθώς η αδιαφορία και η κοροϊδία από όλους τους αρμόδιους απέναντι στην ανάγκη τους για σχολικά κτίρια έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Ετσι μετά από απόφαση της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων έβαλαν για δύο ημέρες «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία της περιοχής και βγήκαν στους δρόμους.

Είναι εξοργισμένοι από τη συνειδητή αδιαφορία κυβέρνησης, ΟΣΚ και δήμου, που δεν παρεκκλίνουν γραμμή από την πολιτική περικοπής κοινωνικών δαπανών, με αποτέλεσμα και φέτος να στοιβάζονται περίπου 2.500 μαθητές σε άθλια κτίρια στα οποία προστέθηκαν και νέα κοντέινερ, μήπως «μπαλωθεί» το πρόβλημα... Ειδικότερα, τα έξι δημοτικά σχολεία από τα εφτά συστεγάζονται (1ο - 5ο, 2ο - 6ο και 3ο - 7ο) με περίπου 450 μαθητές στο καθένα, ενώ το 4ο είναι σε άθλια κατάσταση. Στα δε δύο γυμνάσια στοιβάζονται σε ένα κτίριο, με την προσθήκη κοντέινερ, περίπου 600 μαθητές!!!

Ετσι χτες το πρωί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με μαζική συγκέντρωση και πορεία, απαίτησαν κατασκευή σχολείων, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού για ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης. Συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Λ. Καραμανλή - Βραυρώνος και έχοντας στο πλευρό τους μαζικούς και εργατικούς φορείς έκαναν πορεία με πανό και συνθήματα που κατέληξε έξω από το δημαρχείο. Εκεί αντιπροσωπεία της Ενωσης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γ. Αλτιπαρμάκη απαιτώντας να διεκδικηθεί σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, κονδύλι 50 εκατομμυρίων ευρώ και να προχωρήσει η κατασκευή σχολείων με το καθεστώς που έγιναν τα Ολυμπιακά έργα, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα. Ο δήμαρχος κάτω από την πίεση δέχτηκε, αλλά έλαβε ταυτόχρονα και την προειδοποίηση, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Θύμιος Τσάκος, αντιπρόεδρος της Ενωσης, επισήμανε: «Για την τραγική κατάσταση ευθύνεται η πολιτεία καθώς παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως με την κατασκευή αεροδρομίου και Αττικής Οδού ο πληθυσμός θα πολλαπλασιαζόταν - πάνω από 60.000 σήμερα από 18.000 που ήταν το 2001 - δεν πρόβλεψε και τις ανάλογες υποδομές. Ευθύνη όμως έχουν και οι δημοτικές αρχές οι οποίες αρκούνται στις εύκολες λύσεις των κοντέινερ. Αν δεν παρθούν μέτρα, την επόμενη χρονιά όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν διπλοβάρδια».

Στο πλευρό μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, βρέθηκε και ο Νίκος Στεφανίδης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής και ο Νίκος Δάρδαλης από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ