Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα κορίτσια του ... παππού

Από τη σειρά «Ο ψεύτης παππούς»
Από τη σειρά «Ο ψεύτης παππούς»
Μια κοινωνική σειρά μυθοπλασίας, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αλκης Ζέη «Ο ψεύτης παππούς», αλλά και τα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς «Χρυσά κορίτσια», εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα της ΕΤ-1 για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν.

Ο «Ψεύτης παππούς», είναι ένας αλλιώτικος παππούς, πέρα από το συνηθισμένο. Είναι πληθωρικός, γεμάτος γνώση ζωής, τόλμη και αισιοδοξία. Την καθημερινότητα με τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, τις χαρές της, αλλά και τις περιπέτειές του, αυτός ο παππούς της μετατρέπει σε παραμύθι. Η ζωή του είναι γεμάτη με μυστικά και ψέματα, με κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές και καταστάσεις, οι οποίες έχουν εξελιχτεί στους δρόμους της Αθήνας, του Παρισιού αλλά και της Κω. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει τον θαυμασμό του μικρού εγγονού του.

Η κοινωνική αυτή σειρά με ρεαλιστική κινηματογραφική γραφή, χιούμορ και ευαισθησία αναδεικνύει επίσης, μέσα από τις περιπέτειες της ζωής των καθημερινών ανθρώπων, ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν την Ελλάδα και την Ευρώπη, από το 1960 μέχρι και σήμερα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «ψεύτη παππού» είναι ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος μαζί με το Νίκο Καβουκίδη υπογράφουν και τη σκηνοθεσία της σειράς, ενώ στο ρόλο του εγγονού ο Κώστας Νικολάου. Παίζουν επίσης, ο Γιώργος Μοσχίδης, η Μαρία Καβουκίδη, η Μαρία Τζίμα και πολλοί άλλοι. Τη σειρά έγραψε ο Παναγιώτης Μεντής. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 16 επεισόδια.

Φέτος, θα προβληθούν 20 νέα επεισόδια της κωμικής σειράς «Χρυσά κορίτσια». Η σειρά περιγράφει τη ζωή και τη συγκατοίκηση τριών μεσήλικων γυναικών καθώς και μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Στο ρόλο των «χρυσών κοριτσιών», η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία υποδύεται την ξεροκέφαλη, κυνική αλλά και πανέξυπνη Ντόρα, η Ελένη Γερασιμίδου, η αφελής, γλυκιά και επαρχιώτισσα Φίφη, η Υβόννη Μαλτέζου, είναι η ματαιόδοξη Μπέλα που αποζητάει συνεχώς το φλερτ. Τέλος, στο ρόλο της ισοπεδωτικής μητέρας της Ντόρας η Ντίνα Κώνστα.

Και οι τέσσερις είναι απρόβλεπτες, εξωφρενικές, με τις αδυναμίες τους και τα πάθη τους. Οι ιστορίες που περιγράφονται σε κάθε αυτοτελές επεισόδιο αφορούν την αισθηματική τους ζωή, τις σχέσεις με τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ τους. Παράλληλα, με χιούμορ και αγάπη, κάθε φορά τα προβλήματα που δημιουργούνται βρίσκουν λύση μέσα από την κοινή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Στην ομάδα των «χρυσών κοριτσιών» περιστασιακά προστίθεται ο Τζέρυ (Ακης Σακελλαρίου), ο οποίος εργάζεται ως ιπτάμενος συνοδός, πρώην συνάδελφος της Μπέλας και η συγκατοίκηση μαζί του δημιουργεί αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι της Φωτεινής Κοτρώτση και η διασκευή σεναρίου της Κατερίνας Μπέη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ