Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα οι πρωτοετείς

Αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα είναι οι πρωτοετείς φοιτητές που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για να εγγραφούν στα πανεπιστήμια, όπως διαπιστώνουν οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που βρίσκονται καθημερινά κοντά στους πρωτοετείς, συζητώντας μαζί τους για τα προβλήματα της Παιδείας, τις αιτίες και τους υπαίτιους των προβλημάτων, αλλά, κυρίως, για τη διέξοδο, για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως διαπιστώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ, ότι οι περισσότεροι από τους πρωτοετείς φοιτητές ψάχνουν, ταυτόχρονα, για δουλειά, για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες και να μπορούν να σπουδάσουν. Νοικιάζουν σπίτια που το ενοίκιο ξεκινάει από 300 ευρώ το λιγότερο. Οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Αλλά, σα να μην έφταναν αυτά, οι πρωτοετείς φοιτητές στο ΠΑΜΑΚ, προσερχόμενοι για την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο, βρήκαν μπροστά τους τους ΔΑΠίτες, οι οποίοι, σε μία προσπάθεια να τους ...«μαντρώσουν» «έκαναν διάδρομο» για να οδηγήσουν τους πρωτοετείς στο τραπεζάκι της ΔΑΠ όπου τους ζητούσαν να γραφτούν στη ΔΑΠ!

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί τους πρωτοετείς να αξιοποιήσουν τα χρόνια αυτά που έρχονται, τα οποία θα είναι δημιουργικά στο βαθμό που θα συνδέονται με συλλογικούς αγώνες για μόρφωση, δουλειά, ζωή. Τους καλεί, ενόψει της χρονιάς που έρχεται, να ισχυροποιήσουν την ΠΚΣ, ώστε να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πάντα στο πλευρό του εργατικού, λαϊκού κινήματος για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων. Τέλος, τους καλεί να γυρίσουν την πλάτη στους εκφραστές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στα πανεπιστήμια, τις παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και τους συνοδοιπόρους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ