Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Κουπιά... διακρίσεων

Με επιτυχίες για την ελληνική αποστολή άνοιξε χτες η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά στο Μαραθώνα. Από την πρώτη ημέρα ξεχώρισε η συμμετοχή των «αργυρών» ολυμπιονικών του Πεκίνου Βασίλη Πολύμερου - Δημήτρη Μούγιου, που χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα προκρίθηκαν στον ημιτελικό (με χρόνο 6.22.73) του διπλού σκιφ των ανδρών. Μετά την πρόκριση ο Βασίλης Πολύμερος ευχήθηκε να πάνε το ίδιο καλά και στα ημιτελικά, ενώ τόνισε ότι το γαλλικό και το ιταλικό πλήρωμα θα είναι οι βασικοί τους αντίπαλοι.

Με μεγάλη διαφορά από τις δεύτερες Γερμανίδες, οι (6ες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου) Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, τερμάτισαν στην πρώτη θέση της 1ης προκριματικής σειράς στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, με χρόνο 7.11.48. Τα κορίτσια εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός τους. Στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου προκρίθηκαν οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, αφού τερμάτισαν πρώτοι στη 2η προκριματική σειρά (5.59.38). Παρουσία στον ημιτελικό του σκιφ εξασφάλισε ο Γιάννης Χρήστου μετά την πρωτιά με 6.50.88 στην 3η προκριματική, όπως και το ελληνικό πλήρωμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου αποτελούμενο από τους Τσιομπανίδη - Γαβριηλίδη παίρνοντας την πρώτη θέση στα προκριματικά (6.32.66). Μέσω του επαναληπτικού αγώνα πέρασαν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ οι Παπάς - Παπαχρήστου (6.37.99) όπως και οι Καλαμποκά - Γιαζιτζίδου (7.16.89) στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών.

  • Εξαιτίας των προβλέψεων της ΕΜΥ για δυσμενείς καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο στην Αττική, η οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποφάσισε το φινάλε της διοργάνωσης να γίνει σήμερα και όχι αύριο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ