Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» έκαναν εργαζόμενοί της στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, χτες το πρωί, όπου παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με την Σοφία Καλαντίδου, βουλευτή του ΚΚΕ, και ο Σάκης Βαρδαλής εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΟΑ συγκεντρώθηκαν εκεί όπου γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων, κρατώντας πανό με σύνθημα «Ελλειμματική δεν είναι η Ολυμπιακή, είναι η κυβερνητική πολιτική». Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Σ. Βαρδαλής, μιλώντας με τους εργαζόμενους τους κάλεσε σε αγώνα που να υπογραμμίζει την αιτία του προβλήματος, δηλαδή στις πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντίστοιχα, στηρίζουν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση του τομέα των αερομεταφορών.

Η Σ. Καλαντίδου, εκ μέρους του ΚΚΕ, σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» δεν είναι μόνο θέμα των εργαζομένων σε αυτήν, αλλά ολόκληρου του λαού και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα που μπαίνει η ταφόπλακα στην "Ολυμπιακή" πολλά λέγονται από τα άλλα κόμματα. "Σκίζουν τα ιμάτιά τους" για την "Ολυμπιακή", ενώ έχουν τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή. Τεράστιες ευθύνες έχει και το ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση στήριξε και υλοποίησε τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση του τομέα των αερομεταφορών.

Εμείς δε λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη ή δε σχεδιάζει. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί μια πολιτική που συναποφασίστηκε στις Βρυξέλλες και υλοποιεί το σχεδιασμό της ΕΕ, δηλαδή το πέρασμα των αερομεταφορών σε 2 με 3 εταιρείες. Μεγάλες είναι οι ευθύνες όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου», πρόσθεσε. Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην περιμένουν «σωτήρες», να παλέψουν όχι μόνο για τα εργασιακά και τα μισθολογικά τους δικαιώματα, αλλά σε κοινό μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους και το λαό για ενιαίο φορέα αερομεταφορών, που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ