Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δεν εξασφαλίζεται η μεταφορά των μαθητών ειδικών σχολείων

Από πρόσφατη κινητοποίηση για την ειδική αγωγή
Από πρόσφατη κινητοποίηση για την ειδική αγωγή
«Η νέα σχολική χρονιά άρχισε και μαζί της εμφανίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους. Ιδιαίτερα τραγική είναι η κατάσταση στα "Ειδικά Σχολεία και Εργαστήρια Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης" (ΕΕΕΕΚ), για παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες». Τα παραπάνω τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ).

Και σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τη Νομαρχία Αθήνας, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, γιατί, ενώ έχει την ευθύνη της μεταφοράς με λεωφορεία των παιδιών στα ειδικά σχολεία, την οποία μάλιστα έχει αποδεχτεί, δεν εξασφαλίζει τη μεταφορά τους. Καταγγέλλουμε, επίσης, την κυβέρνηση, για τη γενικευμένη έλλειψη εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού (υποστηρικτικού) προσωπικού, ιδιαίτερα στα ειδικά σχολεία».

Οπως τονίζει, «αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι κάποια από αυτά τα σχολεία να μη λειτουργούν καθόλου και τα περισσότερα να υπολειτουργούν. Γι' αυτήν την άθλια κατάσταση στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό τομέα, υπεύθυνη είναι η πολιτική της πλουτοκρατίας που υλοποιεί με αποφασιστικότητα σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ». Επισημαίνει, δε, ότι «αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού νόμου για την "ειδική αγωγή και εκπαίδευση" από την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Η αγωγή, η εκπαίδευση, η προστασία και αποκατάσταση του παιδιού με ειδικές ανάγκες, αλλά και η ολόπλευρη στήριξη της οικογένειας», τονίζεται, «είναι δικαίωμα που πρέπει να το προασπίσουμε και υποχρέωση του κράτους και όχι εμπόρευμα όπως το θέλει η πολιτική της ΕΕ, που με ευλάβεια εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και αποδέχονται και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΝΑΣ απαιτεί να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό και να εξασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες, χωρίς καμιά επιβάρυνση των γονέων.

Παράλληλα, αγωνίζεται για:

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη σταθερή σχέση εργασίας, όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της ειδικής αγωγής.
  • Να σταματήσει η μεταφορά να είναι αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και να βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών. Να περάσει στο υπουργείο Παιδείας, που διαθέτει ολοκληρωμένο δημόσιο δίκτυο για την ασφαλή και ποιοτική μεταφορά των παιδιών με μόνιμο προσωπικό (οδηγοί και συνοδηγοί).
  • Να γίνουν κτίρια σύγχρονα και ασφαλή, που να πληρούν τους όρους πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες και όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ