Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Σε κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι

Σε κινητοποιήσεις προχωρά μέσα στον Οκτώβρη το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων με αιχμή οικονομικά αιτήματα και το ζήτημα των συμβασιούχων.

Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) έχει ήδη κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, καταγγέλλοντας «το νέο εμπαιγμό που υφίσταται ο κλάδος από την κυβέρνηση» σε ό,τι αφορά την καταβολή της εφάπαξ αμοιβής του Ν. 3205/2003 στο διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η σχετική απόφαση υπογράφτηκε από τον υπουργό Παιδείας στις 15 Ιούλη, όμως από τότε μέχρι σήμερα εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών. «Η αθέτηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης γίνεται σε μια εποχή που η ακρίβεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους και μηδενίζει το πενιχρό μας εισόδημα», σημειώνει η Ομοσπονδία που προχωρά στην απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ.

Με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει, επίσης, για την Πέμπτη 2 Οκτώβρη στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Για την ίδια μέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) προκήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ζητούν σταθερή μόνιμη ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο και να μη γίνουν απολύσεις συμβασιούχων οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών των ιδρυμάτων και των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή λήγουν τους επόμενους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ