Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Κινητοποιήσεις πρώην συμβασιούχων για τα δικαιώματά τους

Κλειστή βρήκαν την είσοδο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, οι εργαζόμενοι πρώην συμβασιούχοι που είχαν προγραμματίσει συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για τα προηγούμενα χρόνια δουλειάς στην ΕΡΤ. Μάλιστα, μπροστά στην είσοδο, τους «υποδέχτηκαν» αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ειδοποιηθεί από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδό τους!

Το γεγονός καταγγέλθηκε από όλους και, τελικά, άνοιξε η πόρτα και η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ραδιομεγάρου όπου και μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων, εκτός των άλλων, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, από τους Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή και Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο Σπύρος Χαλβατζής, αφού δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, τόνισε ότι το ΚΚΕ μαζί με τους εργαζόμενους παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και φυσικά στηρίζει το αίτημά τους για αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συμβασιούχων. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι πρώην και νυν συμβασιούχοι της ΕΡΤ είναι συνέπεια της ταξικής αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Και χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ενωμένοι να αντιπαλέψουν τις πολιτικές αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ