Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Σε δυναμική παναργολιδική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αργους προχώρησαν χτες βράδυ κάτοικοι του νομού διαμαρτυρόμενοι για το οξυμένο πρόβλημα του νερού που πλήττει το λαός της περιοχής, μετά από το κάλεσμα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Αργολίδας και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», οι κάτοικοι απαίτησαν να δοθούν άμεσα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των υπαρχόντων έργων του Ανάβαλου και για να ξεκινήσουν έργα για το νερό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού προς αξιοποίηση, εδώ και 40 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε το έργο του Ανάβαλου, δεν έχει γίνει κανένα άλλο έργο για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων ούτε καν η συντήρηση του υπάρχοντος.

Οπως τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, Γιώργος Θεοδοσίου, Νομαρχιακός Σύμβουλος της ΝΑΣ, «αυτή η κατάσταση αφορά το σύνολο της οικονομικής ζωής του νομού. Γι' αυτή την κατάσταση υπεύθυνη είναι η πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και είναι αυτή που προωθείται από την ΕΕ. Θέλει τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και βλέπει το νερό ως εμπόρευμα».

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για ένταξη των έργων του Ανάβαλου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», επισήμανε πως «είναι αποτέλεσμα της πίεσης των κινητοποιήσεων των λαϊκών στρωμάτων όλο το προηγούμενο διάστημα» και τόνισε καταλήγοντας: «Παρ' όλα αυτά δεν πρέπει να υπάρχει καμιά επανάπαυση. Εχει πείρα ο λαός από τέτοιου είδους εξαγγελίες, έχει χορτάσει από υποσχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ