Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Παράλυτη» η ειδική αγωγή

Ειδικά σχολεία και το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Αριστεύς» επισκέφτηκε ο Αντ. Σκυλλάκος

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα Ειδικά Σχολεία και στα Ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Νομό Λάρισας, «παραλύουν» τη λειτουργία τους και οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στο χώρο.

Σ' αυτή τη διαπίστωση κατέληξε ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, επισκεπτόμενος δυο Ειδικά Σχολεία και το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Αριστεύς».

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, το οποίο φιλοξενεί 25 παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 ετών, λείπουν ένας, τουλάχιστον, δάσκαλος, καθώς και εργοθεραπευτής, φυσιοθεραπευτής, σχολικός νοσηλευτής και βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον, χρειάζεται η διαμόρφωση ενός αύλειου χώρου με παιδική χαρά.

Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Γιάννουλης, που φιλοξενεί 62 παιδιά και νέους ηλικίας από 14 μέχρι 23 ετών, λείπουν ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, λογοθεραπευτής, προσωπικό πληροφορικής, ενώ δεν υπάρχουν απαραίτητα εργαστήρια.

Στον «Αριστέα», που φιλοξενεί παιδιά και νέους ηλικίας από 5 έως 25 ετών, υπάρχουν ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, (επιμελητές, φυσιοθεραπευτές κ.ά.), με αποτέλεσμα πολλοί από τους τρόφιμους του Κέντρου να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες - όπου πληρώνουν αδρά - για την κάλυψη των αναγκών τους σε φυσιοθεραπεία. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, καθώς οι αποδοχές τους είναι πολύ χαμηλές, αφού ούτε το επίδομα ειδικής αγωγής, ούτε το επίδομα των 146 ευρώ παίρνουν.

Για όλα αυτά τα ζητήματα ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε Ερωτήσεις στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ