Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εκπομπές με άποψη στον «902 TV»

Θέματα που αφορούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες γυναίκες, καθώς και γεύσεις από την παράδοση περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκπομπές του «902 TV» που θα μεταδοθούν σήμερα και αύριο.

Σήμερα στις 18.00 από την τηλεόραση του «902» θα μεταδοθεί η εκπομπή «Εις Υγείαν» σε επιμέλεια και παρουσίαση Ειρήνης Μπαλντίδη. Θεμέλιος λίθος για την πρόοδο των παιδιών στο σχολείο αποτελεί η όρασή τους. Στατιστικές αναφέρουν ότι 4 στα 7 παιδιά έχουν κάποιο οπτικό πρόβλημα, το οποίο παρεμβάλλεται στην ικανότητά τους να επιτύχουν στις σπουδές, αλλά και γενικότερα μειώνει την απόδοσή τους σε όλες τις δραστηριότητες. Ενα παιδί με προβλήματα όρασης σπάνια αναφέρει συμπτώματα γιατί θεωρεί ότι όλοι βλέπουν όπως αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι της όρασης στα ελληνικά σχολεία είναι ανύπαρκτοι και η διάγνωση τυχόν προβλημάτων επαφίεται στην παρατηρητικότητα των γονέων και των δασκάλων, όταν αυτά βρίσκονται πλέον σε στάδιο που γίνονται αντιληπτά. Επιστήμονες τονίζουν πάντως ότι ένας προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος από βρεφική κιόλας ηλικία είναι απαραίτητος, ώστε να διορθωθεί έγκαιρα το οποιοδήποτε πρόβλημα. Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο παιδοοφθαλμίατρος Κώστας Παπαδέδες.

Αύριο Τετάρτη στις 18.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Γεύσεις παράδοσης» σε επιμέλεια και παρουσίαση Ευδοκίας Πατσιλινάκου. Στην εκπομπή γίνεται μία περιήγηση στον κόσμο των μπαχαρικών, συζητώντας για την ιστορία τους, τις γεύσεις και τις μυρωδιές τους, τις χρήσεις και τις ιδιότητές τους. Οι τηλεθεατές θα απολαύσουν απλές και σύνθετες συνταγές με φαγητά και γλυκά, που η γεύση τους ενισχύεται και αναδεικνύεται με την προσθήκη του κατάλληλου μπαχαρικού. Προσκεκλημένη της εκπομπής είναι η Κλεοπάτρα Κίτσιου, υπεύθυνη marketing της εταιρείας «Αρκευθος».

Στις 19.00 αύριο Τετάρτη «Γυναίκα με άποψη» στον «902 TV», εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει η Ειρήνη Μπαλντίδη. Η κυβέρνηση προωθεί το μαζικό αποχαρακτηρισμό κλάδων εργαζομένων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την κατάργηση του θεσμού γενικότερα, εισάγοντας διάφορες κατηγοριοποιήσεις που καταργούν τη μόνιμη και ενιαία για όλους τους εργαζόμενους πενταετή πρόωρη συνταξιοδότηση. Η εκπομπή ερευνά το ζήτημα και εστιάζει στις συνέπειες που έχουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τις εργαζόμενες γυναίκες, αποκαλύπτοντας παράλληλα τους σύνθετους βλαπτικούς παράγοντες που την επηρεάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ