Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Στο μέλλον η ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

ΓΙΑΝΝΕΝΑ.--

Την προσωρινή αναστολή της εκφρασμένης κυβερνητικής πρόθεσης να βγάλει στο «σφυρί» τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» εξήγγειλε από τα Γιάννενα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός. Η αιτία για αυτήν την παράταση στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας μέσω χρηματιστηρίου δεν έχει να κάνει βέβαια με καμία αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης στην πολιτική ξεπουλήματος παραγωγικών συνεταιριστικών μονάδων. Απλά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιζητά να διαμορφωθούν ευνοϊκότεροι όροι για το ιδανικό ξεπούλημά της.

Αυτό καταδεικνύουν άλλωστε και οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει «να βελτιωθούν οι συνθήκες στο χρηματιστήριο» και κατόπιν να εισαχθεί η «ΔΩΔΩΝΗ», καθώς όπως είπε «οι τιμές των μετοχών δε βρίσκονται στα επίπεδα προηγούμενων ετών για να εισρεύσει "ζεστό" χρήμα...».

Τα παραπάνω αναδεικνύουν για άλλη μια φορά και θέτουν επιτακτικά την ανάγκη οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση και ενίσχυση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Την κοινή διεκδίκηση και πάλη με τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για μια φιλοαγροτική πολιτική και οικονομία που θα ενισχύει και θα προστατεύει τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, το εισόδημα των παραγωγών, για προϊόντα φθηνά και υγιεινά και προσιτά στους καταναλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ