Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Εξώδικο - πρόκληση στο Σωματείο Μετάλλου

Σε εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία σε βάρος του Σωματείου Μετάλλου Πάτρας προχώρησε η επιχείρηση «Α. Μανιατόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ» επειδή ουσιαστικά υπερασπίζεται με αγωνιστικό τρόπο όλο αυτό το διάστημα τον εργάτη και συνδικαλιστή Κυριάκο Ζαρουτιάδη, τον οποίο απέλυσε παράνομα και καταχρηστικά εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης το 2005 και παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έχει σε βάρος της η εργοδοσία αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση.

Αμεση και αποστομωτική ήταν η απάντηση της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «έπειτα από την παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή Κυριάκου Ζαρουτιάδη, ο οποίος έχει ήδη υπέρ του 3 δικαστικές αποφάσεις, η εργοδοσία έπειτα από τη συστηματική προσπάθεια οικονομικής και προσωπικής εξόντωσης του συναδέλφου έχει το θράσος να στείλει και εξώδικη δήλωση στο Συνδικάτο Μετάλλου για μια σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης και ενημέρωσης των εργαζομένων της πόλης μας».

«Τα "φτωχαδάκια" που στέλνουν εξώδικα στο Συνδικάτο Μετάλλου για διαφυγόντα κέρδη (!!), έχουν συνολικό κύκλο εργασιών για το 2006 17 εκατομμύρια ευρώ - ψίχουλα!! και καθαρά κέρδη 850.000 ευρώ, όσα περίπου βγάζει μια μέση εργατική οικογένεια, δουλεύοντας για δυο τρεις αιώνες!», επισημαίνει χαρακτηριστικά και καταλήγοντας τονίζει: «Οι "Μανιατόπουλοι" είναι απόστημα - παράσιτα, εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε και πρέπει να τον καρπωθούμε. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του Κυριάκου Ζαρουτιάδη στον Μανιατόπουλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ