Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Στις 13 του Οκτώβρη το κλείσιμο των καταστημάτων

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ

Πληθαίνουν καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής σωματείων στο πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και στην απεργία των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοκινητιστών τη Δευτέρα 13 του Οκτώβρη, ενάντια στη φοροληστρική, αντιασφαλιστική και φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης. Οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ δίνουν τη μάχη τους για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης - στην οποία καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα - και των κατά τόπους συγκεντρώσεων. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου την ίδια ώρα.

Η Ενωση Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου Αθηνών, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «παραμένει σταθερή στην απόφασή της για το κλείσιμο των καταστημάτων στις 13 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια», σύμφωνα με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής και το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιό της. «Πιστεύουμε - συνεχίζει - ότι το πισωγύρισμα που έκανε η πλειοψηφία του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και μάλιστα χωρίς να μπει στον κόπο να καλέσει σε συνεδρίαση κανένα όργανο, είναι εκ του πονηρού, με αποκλειστικό στόχο την αναβολή της κινητοποίησης, όπως έκανε με την κινητοποίηση για το ΠΔ 258 που στο τέλος δεν την πραγματοποίησε».

Η Ενωση εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στην «υπαναχώρηση από την απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων τον Ιούλιο», αλλά και στη - δέκα μέρες πριν πραγματοποιηθεί - αναβολή της κινητοποίησης στις 13 του Οκτώβρη, «με πρόσχημα να γίνει μαζί με την ΕΣΕΕ, η οποία επί δεκαετίες δεν έχει πραγματοποιήσει καμία».

Συγκέντρωση στην Κέρκυρα

Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στις 13 Οκτώβρη στις 10 το πρωί έξω από τον ΟΑΕΕ και σε σύγκρουση με τη φορολογική και αντιασφαλιστική επίθεση που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζουν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ, καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες η ΔΗΚΕΒΕ στην Κέρκυρα. Αναδεικνύει την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων και προβολής αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες κόντρα στην υπονομευτική δράση της «γαλαζοπράσινης» πλειοψηφίας στη ΓΣΕΒΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ