Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Υπό όρους»... εμπορευματοποίηση της Υγείας

Με διαχειριστικού τύπου κριτική αντιτάχθηκαν χτες η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΟΣΑ) στο σχέδιο του ΠΔ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που αίρει κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στη θεσμοθέτηση με νόμο «ιατρικών εταιρειών» με συμμετοχή 70-100%.

Οι δυο φορείς έδωσαν συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της πανελλαδικής πανοδοντιατρικής απεργίας. Οι ηγεσίες της ΕΟΟ και του ΟΣΑ ζητούν «διαφορετικούς όρους» στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, την οποία στα λόγια την καταδίκασαν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αθώωσαν πλήρως την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις οδηγίες της οποίας επικαλούνται ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες για τις ρυθμίσεις που προωθούν.

Ακόμα, οι ηγεσίες της ΕΕΟ και του ΟΣΑ δε δέχτηκαν καμιά απ' τις προτάσεις της Πανεπιστημονικής Οδοντιατρικής Συνεργασίας για αγωνιστική κινητοποίηση στη διάρκεια της απεργίας. Η Πανεπιστημονική καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οδοντιάτρους να συνεχίσουν τον αγώνα για:

  • Ενιαίο, καθολικό, ισότιμο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας Πρόνοιας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και ένταξη των αυτοαπασχολουμένων οδοντιάτρων σ' αυτό το σύστημα με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και με αμοιβές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Να καταργηθεί το ΠΔ 84/2001 και όλοι οι νόμοι και τα ΠΔ που ιδιωτικοποιούν την Υγεία και να αποσυρθεί τα νέο σχέδιο ΠΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ