Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργίες σε ΜΜΕ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα «Εξπρές», στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», αλλά και στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (του πρώην υπουργείου Τύπου) αποφάσισε για το επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη από τις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων μισθών στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, απεργιακές κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση στάση εργασίας, επίσχεσης εργασίας κ.ά. αποφασίστηκαν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH».

Στις 5 Νοέμβρη ορίστηκε η ημέρα πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η πολιτική ηγεσία των Γενικών Γραμματειών αποφάσισε να καταργηθούν περισσότερες από 70 οργανικές θέσεις συντακτών. Η δουλειά των συντακτών θα ανατεθεί σε δημόσιους υπαλλήλους. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η ενέργεια αυτή «δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις εσωτερικής και εξωτερικής πληροφόρησης (για πολιτικά, εθνικά θέματα) επιδιώκοντας και με τον τρόπο αυτό, χειραγώγηση της ενημέρωσης, όπως οι εργαζόμενοι και όλοι οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν».

Αποφασίστηκε επίσης, η πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», την ερχόμενη Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του σταθμού και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής. Να σημειωθεί ότι επιχειρείται η μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Ανώνυμες Εταιρείες, ενώ οι εργαζόμενοι σ' αυτά θα μετατραπούν σε δημοτικούς υπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ