Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Πρόσκληση» ενδιαφέροντος για ψηφιακή

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ, τον τηλεοπτικό σταθμό «Βουλή» και τους συνδρομητικούς σταθμούς «Novacinema» και «Novasport», εφόσον επιθυμούν να εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα, να καταθέσουν σ' αυτό μέχρι την Παρασκευή 31.10.2008 σχετική έγγραφη δήλωση.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι και η «παραμονή» της έναρξης ψηφιακού προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας από την 1η του Νοέμβρη 2008 να εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα. Κάτι όμως που, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αφού οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι ακόμη έτοιμοι, ενώ υπάρχουν και πολλά ανοιχτά θέματα. Προβλήματα, όμως, έχουν προκληθεί και στις «σχέσεις» της ΕΡΤ με τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις που είχαν για τη σύσταση εταιρείας δεν τα «βρήκαν».

Το ΕΣΡ παρ' όλα αυτά είναι υποχρεωμένο να απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκχώρηση διαύλων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για την επίγεια ψηφιακή μετάδοση των αναλογικών τους προγραμμάτων, αφού από 1η του Νοέμβρη μπορεί να ξεκινήσει η μετάδοση τέτοιων προγραμμάτων. Η δήλωση, σύμφωνα με την πρόσκληση, θα πρέπει να περιέχει τα ουσιώδη στοιχεία της ταυτότητας του σταθμού και τους διαύλους ανά κέντρο εκπομπής που αναφέρονται σε σχετικό άρθρο της κοινής υπουργικής απόφασης.

Στην προχτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 68.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επέβαλε: Στο «Παραντάις» Ξάνθης 3.000 ευρώ για παράνομη δικτύωση, στο «Κρήτη TV» 15.000 ευρώ για παράλειψη στοιχείων όπως, π.χ., ισολογισμών, που θα έπρεπε ήδη να να τα έχει προσκομίσει στο ΕΣΡ. Στο «Τηλεάστυ» 20.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στο «Δραμινό TV» 20.000 ευρώ για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και στο EXTRA 30.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και απρεπείς εκφράσεις που ακούστηκαν στην εκπομπή «Ενεργό οξυγόνο». Το ΕΣΡ επίσης θα ζητήσει από τον ΑΝΤΕΝΝΑ κασέτες από την εκπομπή «Η στιγμή της αλήθειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ