Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ζήτημα βούλησης

Ο Πύρρος Δήμας, ο τρις χρυσός Ολυμπιονίκης, ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών. Στόχος; Η ηθική και η αγωνιστική αναβάθμιση του αθλήματος έπειτα από το φιάσκο των 11 ντοπαρισμένων αθλητών. «Ο Πύρρος Δήμας και η χαμένη τιμή της Ομοσπονδίας». Αυτός ο στόχος πώς θα επιτευχθεί όμως, όταν π.χ. από το υποτίθεται νέο ΔΣ το μόνο καινούριο πρόσωπο είναι ο κ. Δήμας; Αυτό τι μας δείχνει; Οτι τα σωματεία ελέγχονται από το κατεστημένο του αθλήματος που έχει και την ηθική κυρίως ευθύνη για τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας μας. Και κάτι ακόμα. Σε ποια τεχνική ηγεσία θα στηριχτεί; Ας δεχτούμε ότι ο κ. Ιακώβου, τον οποίον θεωρεί πατέρα του ο κ. Δήμας, ως κύριος υπεύθυνος αυτού του διασυρμού εκδιώχθηκε από την Ομοσπονδία, όμως οι συνεργάτες του παρέμειναν παρόλο που και αυτοί ευθύνονται γι' ό,τι συνέβη.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι πολλά, το κυριότερο όμως που θα πρέπει να απασχολήσει τον πρώην αθλητή και νυν πρόεδρο είναι ένα: Υπάρχει σήμερα «καθαρός αθλητισμός»; Το λέω αυτό γιατί οι πάντες έχουν συνδεθεί με τα μετάλλια και τις απαγορευμένες ουσίες. Και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού είναι βασικός φορές του ντόπινγκ, ο κ. πρόεδρος πώς θα το αντιμετωπίσει; Τώρα, σχετικά με τα σχέδιά του για ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από τα σχολεία κλπ. δε θέλω να τον απογοητεύσω, αλλά πολύ λίγες ελπίδες υπάρχουν, αφού τα προβλήματα είναι γνωστά.

Πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο αν αντί για πρόεδρο της Ομοσπονδίας να βλέπαμε τον Πύρρο Δήμα επικεφαλής ενός αθλητικού κινήματος, π.χ. μέσα από το Σύλλογο των Ολυμπιονικών, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, και να διεκδικούσε βασικά πολιτικά αιτήματα, όπως την ένταξη του αθλητισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία, σωστές λειτουργικά αθλητικές εγκαταστάσεις, ιατρική κάλυψη για όλους τους αθλούμενους κλπ. Τα ολυμπιακά μετάλλια του κ. Δήμα και των άλλων ολυμπιονικών θα έπρεπε να μπουν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Δυστυχώς όμως μέσα από τις αθλητικές Ομοσπονδίες, με τη βοήθεια της εκάστοτε αθλητικής ηγεσίας, εξυπηρετούνται προσωπικά και κομματικά συμφέροντα...


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ