Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συντροφιά με τον «902 TV»

Ενδιαφέρουσες πολιτικές και πολιτιστικές εκπομπές θα μεταδοθούν από τον «902 TV». Εκπομπές για τις εκλογές στις ΗΠΑ, παραδοσιακά τραγούδια, κινηματογραφική βραδιά με την ταινία - ντοκιμαντέρ «Ημουν, είμαι και θα είμαι», κοινωνικά θέματα όπως είναι τα διαζύγια. Θα γυρίσουμε επίσης και τις «σελίδες γνώσεις». Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα δούμε:

Σήμερα στις 17.30 «Ματιές στον κόσμο». Η εκπομπή θα ασχοληθεί με την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ στις 4 Νοέμβρη. Καλεσμένοι της Αννας Μπαλή ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή.

Στις 18.30 «Φωταψίες της άλλης όχθης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Η εκπομπή παρουσιάζει τον Μιχάλη Ζωγραφίδη, από την Ολυμπο της Καρπάθου. Είναι ο πιο αγαπημένος γλεντιστής από το πιο ξακουστό για τη λαϊκή του παράδοση χωριό του Αιγαίου. Παρακολουθούμε την εμφάνισή του στη φετινή έναρξη της μουσικής σκηνής «Αλλη Οχθη», ανατρέχοντας σε επιτόπιες καταγραφές και γλέντια στην Κάρπαθο, στο πανηγύρι του Αϊ Γιάννη και στην Αυλώνα. Συρματικοί, Πάνω και Κάτω Χορός και ανεξάντλητες μαντινάδες με το μοναδικό τρόπο, τη λύρα και το τραγούδι του Ζωγραφίδη.

Αύριο Κυριακή στις 19.00 «Αθλητικές συναντήσεις» με μετάδοση αγώνων βόλεϊ.

Στις 21.30 στην κινηματογραφική βραδιά θα μεταδοθεί το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ των κινηματογραφιστών Βάλτερ Χαϊνόφσκι και Γκέρχαρντ Σόιμαν, από το studio πολιτικών ντοκιμαντέρ Η&S της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, «Ημουν, είμαι και θα είμαι». Πρόκειται για ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ που εντάσσεται στον «Κύκλο της Χιλής», παραγωγής του 1974 και διάρκειας 80 λεπτών. Την άνοιξη του 1974 η ομάδα των Χαϊνόφσκι - Σόιμαν παρεισφρέει σε δύο στρατόπεδα της χιλιανής χούντας, παρά τις αυστηρότατες διαταγές του καθεστώτος. Αποτέλεσμα, απευθείας οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα από την «καρδιά του κτήνους».

Μεθαύριο Δευτέρα στις 17.30 «Η ζωή μας». Η εκπομπή ασχολείται με το θέμα των διαζυγίων. Ο αριθμός των διαζυγίων έχει αυξηθεί δραματικά στην εποχή μας. Ο κώδικας επικοινωνίας μεταξύ μας είναι τόσο σύνθετος που δύσκολα αποκωδικοποιείται, αλλά εύκολα καταλύεται, με αποτέλεσμα πολλές φορές τη διάλυση του γάμου. Μπορούμε να παραμείνουμε συνετοί γονείς, ακόμη και όταν είμαστε χωρισμένοι; Καλεσμένος της εκπομπής ο Στράτος Παπάνης, ψυχολόγος και καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η επιμέλεια και παρουσίαση είναι της Μαίρης Μαρκετάκη.

Στις 19.00 «Σελίδες γνώσης». Μέσα από τις σελίδες των «Προγραμματικών Ντοκουμέντων» αναδεικνύεται ανάγλυφα και αναμφισβήτητα όλη η ιστορική εξέλιξη της διαμόρφωσης της στρατηγικής του ΚΚΕ στις διάφορες συνθήκες των 90 χρόνων ανεξίτηλης και ηρωικής ύπαρξης και δράσης του. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι μας η πολύτιμη έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής», που συνοδεύει το γιορτασμό των 90χρονων του ΚΚΕ και θα παρουσιαστεί στην εκπομπή. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Αννεκε Ιωαννάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ