Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά χρώματα

Εργο του Ανδρέα Ψαράκου
Εργο του Ανδρέα Ψαράκου
Εργα ζωγραφικής πάνω σε ξύλο και δύο γλυπτά παρουσιάζει ο Μιχάλης Μανουσάκης στην έκθεση (4-29/11) στις αίθουσες τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α) και «fizz» (Βαλαωρίτου 9γ). Οπως σημειώνει η Αννα Ταχιντζή, ο ζωγράφος «αφηγείται ιστορίες με σχήματα, χρώματα και υλικά, ιστορίες που αφήνουν να πλανάται ένα ερωτηματικό και μία αμφιβολία. Στις ιστορίες του υπάρχει μία διάχυτη, αλλά λανθάνουσα αγωνία και με την εξιστόρησή τους θέλει να ξορκίσει την απειλή... Αναλύει τη σχέση του ανθρώπου με τον πραγματικό, αλλά και τον ψυχολογικό του χώρο, τη σχέση του με άλλους ανθρώπους, με το άλλο φύλο, με το χρόνο που φεύγει, αλλά αφήνει αναμνήσεις».

Από τις 30/10 (8μ.μ.) η γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5) θα παρουσιάσει ζωγραφική του Ανδρέα Ψαράκου, με τίτλο «Αναμονές και απρόσμενα». Πρόκειται για την τρίτη ατομική έκθεση του δημιουργού. Εκτίθενται πίνακες μικρών και μεγάλων διαστάσεων, όπου «πρωταγωνιστούν» καρέκλες. Εικόνες φορτισμένες συναισθηματικά, αλλά και με χιούμορ.

Την πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Αρβανίτη θα παρουσιάσει (από 3/11) η γκαλερί «a.antonopoulou.art» (Αριστοφάνους 20). Πρόκειται για κατασκευές, σχέδια, ήχο και μία βιντεοεγκατάσταση.

Ο Ισλανδός Erro και ο Βέλγος Jean - Jacques Deleval παρουσιάζουν - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - κοινή έκθεση έργων τους στην αίθουσα «fine arts - Καπόπουλος» (Λ. Ποσειδώνος 62, Αλιμος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ