Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η μεγάλη αμερικανική τράπεζα «Goldman Sachs Group» ανακοίνωσε πρόγραμμα 3.200 απολύσεων. Οι απολύσεις αυτές προστίθενται στις 125.000 που έγιναν το τελευταίο διάστημα στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται, ότι τα «πρωτεία» στις απολύσεις έχει η «Citigroup Inc» η οποία έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά 24.000 τους τελευταίους 18 μήνες, περικοπές που δεν έχει κάνει καμιά τράπεζα στο κόσμο, μέχρι τώρα. Η «Lehman Brothers Holdings», μείωσε τις θέσεις εργασίας κατά 14.000.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μείωση των πωλήσεων λόγω των φόβων για το μέλλον της οικονομίας και της ύφεση στην οποία εκτιμάται ότι θα περιέλθει. Η «Fiat» και η «Hyundai» προστέθηκαν και αυτές στον κατάλογο των αυτοκινητοβιομηχανιών που βλέπουν το άμεσο μέλλον δυσοίωνο. Η «Fiat» προβλέπει ότι τα εμπορικά της κέρδη θα παρουσιάσουν πτώση κατά 65%. Η «Hyundai» ανακοίνωσε πτώση καθαρών κερδών κατά 38% το τρίτο τρίμηνο.

«CREDIT SUISSE» - «ΖΗΜΙΕΣ» Ζημίες τρίτου τριμήνου ύψους 1,08 δισ. δολαρίων (1,26 δισ. ελβετικά φράγκα), παρουσίασε η μεγάλη ελβετική τράπεζα «Credit Suisse», καθώς φέτος έχει προβεί σε σημαντικές παραγραφές της αξίας επισφαλών δανείων και ενυπόθηκων χρεογράφων, σε περιβάλλον παρατεταμένης χρηματοοικονομικής κρίσης. Είναι το δεύτερο τρίμηνο φέτος που η «Credit Suisse» παρουσιάζει ζημίες. Το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχε παρουσιάσει κέρδη 1,10 δισ. δολαρίων (1,3 δισ. ελβ. φράγκα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ