Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποίηση στον «Αθήνα 9,84»

Στην πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι προχώρησαν χτες, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Παράλληλα, την ώρα της απεργιακής κινητοποίησης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο σταθμό, στην οποία και ενέκριναν ψήφισμα. Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και των άλλων δημοτικών επιχειρήσεων θα παλέψουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας: Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και να μη θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους. Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Την απόσυρση της διάταξης του «νόμου Ρουσόπουλου», που υποχρεώνει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ν' αλλάξουν το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους, για να πάρουν άδειες λειτουργίας ως μέσα ενημέρωσης. Αποσαφήνιση των θέσεων όλων των κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων.

Παράλληλα, καλούν τις διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ ν' αναλάβουν πρωτοβουλίες για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης με τα σωματεία και των υπολοίπων επαγγελματικών κλάδων, που πλήττονται από την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ