Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Ξανά στους δρόμους

Ξανά στο δρόμο. Την Πέμπτη 6 Νοέμβρη. Για την Παιδεία των αναγκών μας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ενώνουν τη φωνή τους και ανταμώνουν στην Ομόνοια.

«Δε συζητάμε!! Δεν παζαρεύουμε!! Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε, μαθαίνουμε να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει, ένα καλύτερο σχολείο, σε μια καλύτερη ζωή. Αυτό έχει τρομάξει πολλούς, γι' αυτό και κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο, προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν», υπογραμμίζουν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων σε Αθήνα και Πειραιά και δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί. Τις επόμενες μέρες οι μαθητές προχωρούν σε συνελεύσεις στα σχολεία για να αποφασίσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις των Συντονιστικών και στις υπόλοιπες πόλεις.

Αδιαπραγμάτευτοι στα εργασιακά και μορφωτικά τους δικαιώματα και οι φοιτητές και σπουδαστές. Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καλεί κάθε φοιτητή και σπουδαστή να απαιτήσει την κατάργηση του νόμου για τα κολέγια, να μην εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ για τα ΚΕΣ, την κατάργηση του νόμου - πλαισίου και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει: «Παλεύουμε για μια πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών. Με δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές. Κανένας φοιτητής - σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του. Ούτε ευρώ για σίτιση, στέγαση, βιβλία και αναλώσιμα».

Στο συλλαλητήριο και οι πανεπιστημιακοί

Σε μαζική συμμετοχή των πανεπιστημιακών στη συγκέντρωση που έχουν ήδη καλέσει μαθητές και φοιτητές στις 6 Νοέμβρη, στην Ομόνοια, καλεί η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ). Θυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) είχε πάρει απόφαση για τις 6 Νοέμβρη, καλώντας τους συλλόγους - μέλη της να πάρουν σχετικές πρωτοβουλίες με παράλληλη στάση εργασίας.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί ότι κυκλοφόρησε χτες με την υπογραφή της ΠΟΣΔΕΠ ένα κάλεσμα για συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, χωρίς να έχει πάρει σχετική απόφαση κανένας σύλλογος της Αθήνας και χωρίς να έχει συζητήσει για την ώρα και το μέρος του συλλαλητηρίου κανένα όργανο της ομοσπονδίας (ούτε η Διοικούσα Επιτροπή, ούτε καν η Εκτελεστική Γραμματεία). Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών» (της επίσημης παράταξης του ΣΥΝ στην ΠΟΣΔΕΠ) που σπεύδει να συμμαχήσει με την ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και να καλέσει τους καθηγητές να διαδηλώσουν ξέχωρα και κόντρα στους μαθητές και τους φοιτητές τους. Το δε επιχείρημα ότι τάχα «οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται συνήθως στα Προπύλαια» - που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στην ΟΛΜΕ προκειμένου να διαδηλώσουν μακριά από τους μαθητές τους - δεν ισχύει για την περίπτωση της ΠΟΣΔΕΠ που μέχρι τώρα, όταν υπήρχαν δυο και τρεις συγκεντρώσεις την ίδια μέρα, καλούσε τους πανεπιστημιακούς γενικά στα συλλαλητήρια κι εκείνοι επέλεγαν σε ποια συγκέντρωση (δηλαδή με ποιο πλαίσιο) θα διαδήλωναν.

  • Σε παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αργοστολίου, καλούν η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, οι Σύλλογοι Γονέων, τα μαθητικά συμβούλια και η επιτροπή κατάληψης του συλλόγου σπουδαστών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων οι οποίοι συμμετέχουν στο Συντονιστικό των Φορέων της Εκπαίδευσης. Οι φορείς ζητούν επαρκείς - ασφαλείς - δημόσιες υποδομές σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Παιδεία και άλλα αιτήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ