Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για το χωριό Μπελογιάννης στην Ουγγαρία

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6/10/08 ανοίγοντας τηλεόραση, στην ΕΤ3 για ν' ακούσω ειδήσεις, άκουσα για την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών. κ. Κασίμη. στην Ουγγαρία, όπου πήρε μέρος σε εκδήλωση για την 60ή επέτειο «της ελληνικής παρουσίας στην Ουγγαρία». Ακουσα το ρεπόρτερ να λέει πως το 1950 το ουγγρικό κράτος έκτισε 420 «παράγκες» στο χωριό Μπελογιάννης για τη στέγαση των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων. Δεν μπήκε, όμως, στον κόπο να δείξει τις... «παράγκες» του χωριού για να τις δουν και οι τηλεθεατές.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια ακόμα διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που στις μέρες μας είναι στην ημερήσια διάταξη από τα διάφορα αντικομμουνιστικά κέντρα σχετικά με τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Αυτό γίνεται και σ' ό,τι αφορά τη φροντίδα του λαϊκού κράτους για τους Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Ο ισχυρισμός για «παράγκες» είναι έωλος και τον εκθέτει.

Πρέπει να γνωρίζει ο εν λόγω «ρεπόρτερ» ότι το λαϊκό κράτος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε από τις πολεμικές καταστροφές που υπέστη η Ουγγαρία, διέθεσε όλα τα τεχνικά και υλικά μέσα, ειδικευμένο ουγγρικό προσωπικό και μαζί με τους αείμνηστους αγωνιστές αρχιτέκτονες μηχανικούς Θεοδόση Φωκά και Νίκο Πετρίδη, τη μόνιμη και έκτακτη εργασία εκατοντάδων Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, έγινε δυνατό να κτιστεί το χωριό, όπως προβλεπόταν, μέσα σε τρεις μήνες. Οι «παράγκες» ήταν και είναι σπίτια δύο και τριών δωματίων περιτριγυρισμένα με μεγάλους κήπους.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και ας αφήσουν τις κουτοπονηριές μερικοί «ρεπόρτερ» και να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των τηλεθεατών που πληρώνουν και χαράτσι στην ΕΡΤ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία


ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ένας απλός οικοδόμος του χωριού Μπελογιάννης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ