Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Επιχείρηση» εμπορευματοποίησης του «Αθήνα 9,84»

Την ολόπλευρη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Το θέμα συζητήθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, όπου από τη μια πλευρά περίσσεψε η υποκρισία και από την άλλη η δεδομένη θέληση της διοίκησης του Δήμου να προχωρήσει στη μετατροπή του σταθμού σε Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ).

Η δημοτική αρχή (ΝΔ), με πρόσχημα το «νόμο Ρουσόπουλου» - βάσει του οποίου για να ενταχθεί ένα μέσο στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα πρέπει να είναι ΑΕ - δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης του «Αθήνα 9,84» σε ΑΕ. Για να δικαιολογήσει την επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση του δημοτικού σταθμού ισχυρίζεται ότι αν δε γίνει ΑΕ, τότε ο «9,84» δε θα πάρει άδεια και όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Στην αποπροσανατολιστική αυτή τακτική προχώρησαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενοι από τη μια πλευρά ότι είναι ενάντια στη μετατροπή των δημοτικών επιχειρήσεων σε ΑΕ, όπως προβλέπεται στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ από την άλλη το κόμμα τους είχε συμφωνήσει με το νέο Κώδικα και στην ΚΕΔΚΕ.

Συνυπεύθυνος, όμως, είναι και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που, όπως σημειώνει και η «Συμπαράταξη» στην ανακοίνωσή της, «έχει συναινέσει στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη μετατροπή των δημοτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, επιλογές που οδήγησαν στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση».

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» σημείωσε ότι «διαφωνούσαμε και διαφωνούμε με τις πολιτικές επιλογές των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος τους Σταθμού και οι οποίες οδήγησαν στα σημερινά του προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ