Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παίρνουν πίσω αποζημιώσεις πυρόπληκτων

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να απαιτήσει την επιστροφή της αποζημίωσης των 3.000 ευρώ που έλαβαν «παράνομα» τα πυρόπληκτα λαϊκά νοικοκυριά, είτε γιατί δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, είτε γιατί δεν καλύπτονται από την κοινή Υπουργική Απόφαση και τους κανονισμούς των ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ. Το θέμα αυτό έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ τονίζονται τα ακόλουθα: «Το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών ήρθε να επιταχύνει τις αρνητικές συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία οδηγεί στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και στη συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια. Αρωγός σ' αυτήν την προσπάθεια και η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, δεν αναπληρώνει το απολεσθέν εισόδημα.

Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να ζητά σήμερα την επιστροφή των αποζημιώσεων, την ίδια ώρα που διαγκωνίζεται με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου για το πώς θα διατεθούν δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες και στους υπόλοιπους κεφαλαιοκράτες.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να αποζημιωθούν στο 100% της καταστροφής το σύνολο των λαϊκών νοικοκυριών και να αναπληρωθεί το απολεσθέν τους εισόδημα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς «εάν θα ακυρώσουν την απόφαση για επιστροφή των αποζημιώσεων και πώς θα ξεπεράσουν τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις, οι οποίες περιορίζουν τις αποζημιώσεις;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ