Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
Τρομοκρατία καταγγέλλει μετανάστης εργάτης

Αμεση παρέμβαση συνδικαλιστών, που έγιναν μάρτυρες των εργοδοτικών απειλών

Την ασυδοσία της εργοδοσίας που καλλιεργεί η κυρίαρχη πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει η καταγγελία Πακιστανού εργαζόμενου που απολύθηκε από κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων «Bienvenuto», στη Νέα Ερυθραία. Ο εργαζόμενος, όχι μόνο έμεινε στο δρόμο όταν ζήτησε την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης και την καταβολή όλων των ενσήμων του, αλλά - σύμφωνα με καταγγελία του - δέχτηκε απειλές από τον εργοδότη του (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του «Ρ») ακόμα και ενάντια στη ζωή του. Η εργοδοτική τρομοκρατία συμπληρώνει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στις οποίες - όπως καταγγέλλει ο ίδιος - δούλευε ο μετανάστης: έξι μέρες τη βδομάδα, τις τέσσερις για 14 ώρες και τις δύο για εφτά ώρες, με μεροκάματο 28 ευρώ (το 7ωρο)!

Αμεση ήταν η αγωνιστική παρέμβαση του ταξικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής. Συνδικαλιστές που έφτασαν στην επιχείρηση, έγιναν κι αυτοί μάρτυρες των εργοδοτικών απειλών προς τον εργαζόμενο. Το Συνδικάτο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (όπως αποκαλύφθηκε έχει υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με το συγκεκριμένο εστιατόριο), όπου ο μετανάστης καταγγέλλει πως όταν απευθύνθηκε για να βρει προστασία, ουσιαστικά τον έδιωξαν. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ο εργαζόμενος δεν κατάλαβε καλά λόγω γλώσσας και περιορίστηκαν να καταγράψουν τις καταγγελίες.

Καταγγέλλοντας την κάλυψη που προσφέρει η Αστυνομία, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν την πάλη ολόκληρης της εργατικής τάξης, να ενταθεί η αγωνιστική τους παρουσία στους τόπους δουλειάς ώστε να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ