Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
902 TV
Ματιές στον κόσμο

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ομπάμα, μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική ταινία, ζητήματα που αφορούν τη νεολαία, αλλά και τα πρακτικά της 12ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ είναι μερικά από τα θέματα που περιλαμβάνουν εκπομπές του 902 TV.

Σήμερα στις 17.30 «Ματιές στον κόσμο». Με την κατάσταση που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ και με αυτήν που θα διαμορφωθεί σε όλο τον κόσμο, μετά την επικράτηση του Μπάρακ Ομπάμα, θα ασχοληθεί σήμερα η εκπομπή. Μπορεί να αλλάξει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Μπορεί η Ουάσιγκτον να επαναπροσδιορίσει τη λεγόμενη «πολιτική άμυνας και ασφάλειας»; Πόσο «πατάνε» στην πραγματικότητα οι «αναλύσεις» που κάνουν λόγο για «ουσιαστικές αλλαγές», για «αλλαγή σελίδας», για «νέα πολιτική» από τον Λευκό Οίκο; Καλεσμένοι της Αννας Μπαλή είναι ο Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Αύριο Κυριακή στις 21.30, στη ζώνη «Κινηματογραφική βραδιά», θα μεταδοθεί η παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία «Οι δολοφόνοι βρίσκονται ανάμεσά μας». Πρόκειται για την πρώτη μεταπολεμική ταινία της Χίλντεγκαρντ Νεφ (παραγωγή 1946), σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Στάουτε. Η Σουζάν, διψώντας για ζωή, επιστρέφει στο ερειπωμένο Βερολίνο από το στρατόπεδο συγκέντρωσης. Συγκατοικεί με τον Δρα Μέρντενς, που πνίγει τους εφιάλτες του πολέμου στο αλκοόλ. Με τον καιρό θα ερωτευτούν και ο Μέρντενς θα σταματήσει τη βεντέτα που έχει ανοίξει με τον παλιό του λοχαγό, εγκληματία πολέμου, που έχει γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Τη Δευτέρα στις 17.30 «Η ζωή μας...». Επιμέλεια - παρουσίαση: Μαίρη Μαρκετάκη. Πώς σκέφτονται οι νέοι σήμερα; Εχουν οράματα και ιδεολογίες; Ερευνες έχουν καταδείξει ότι οι νέοι σήμερα διαφέρουν από τους μεγαλύτερους στον τρόπο σκέψης, στο επίπεδο των στόχων αλλά και των προτεραιοτήτων. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές; Καλεσμένοι της εκπομπής είναι η Αλέκα Κορωναίου, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Παύλος Χαραμής, πρόεδρος του Κέντρου Μελετών της ΟΛΜΕ.

Στις 19.00 «Σελίδες γνώσης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννεκε Ιωαννάτου. Η εκπομπή θα παρουσιάσει την έκδοση των πρακτικών της 12ης ευρείας Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, που κυκλοφόρησαν από τη «Σύγχρονη Εποχή», στο πλαίσιο της 90χρονης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό ντοκουμέντο, μία αποστομωτική απάντηση σε όσους θέλουν να διαδώσουν, ότι στο κομμουνιστικό κίνημα γινόταν απλά «μία μάχη για την καρέκλα». Η 12η Ολομέλεια, πραγματοποιήθηκε το Φλεβάρη του 1968 και αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ