Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Νέες στάσεις εργασίας σήμερα και την Πέμπτη στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

Με νέα στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς «ΑΘΗΝΑ 9,84», στο πόρταλ του σταθμού, στον «Air 104,4», στον «ΞΕΝΙΟ 94,3» και στον «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM». Με απόφαση επίσης της ΕΣΗΕΑ, στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη 13 Νοέμβρη από τις 13.00 έως τις 16.00.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε ανώνυμες εταιρείες γιατί αποσκοπεί, όπως αναφέρουν και στο σχετικό ψήφισμά τους, στην πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης. Θα επέλθουν επίσης και βλαπτικές μεταβολές σε βάρος των εργαζομένων στο επαγγελματικό επίπεδο υπονομεύοντας παράλληλα καίρια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα κάνουν παράσταση στην ΚΕΔΚΕ, ενώ προγραμματίζουν πορεία προς τη Βουλή και επίδοση κοινού ψηφίσματος στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Με χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αντιδρά στην «επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση» των δημοτικών επιχειρήσεων και των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και για το λόγο αυτό αποφάσισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΕΣΗΕΑ, «προειδοποιεί ακόμα μια φορά τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζονται η ΚΕΔΚΕ, οι δημοτικές αρχές και όσοι πολιτικά συνεργούν ή συναινούν στη μετατροπή των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε ανώνυμες εταιρείες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ