Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δείτε στον «902 TV»

Ενδιαφέρουσες πολιτικές εκπομπές με ζητήματα που αφορούν στο 65ωρο τη βδομάδα που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και με την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών θα παρακολουθήσουμε απόψε από τον «902 TV». Αλλες εκπομπές όπως το «Εις υγείαν» έχει θέμα που αφορά τον καρκίνο του μαστού, ενώ η εκπομπή «Αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις» παρουσιάζει τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Δεκαβάλλα. Θα δούμε, λοιπόν:

Στις 17.30 «Αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις». Η επιμέλεια και παρουσίαση είναι της Εφης Μάτζαρη. Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί το έργο τού εν ενεργεία αρχιτέκτονα και δασκάλου Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα. Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς φιλοξενεί την έκθεση και η εκπομπή βρέθηκε εκεί, με σκοπό να προβάλλει την έκταση και τη σπουδαιότητα του έργου του. Το εκθεσιακό υλικό αποτελείται από σχέδια, μακέτες, φωτογραφίες και video. Ο Κ. Δεκαβάλλας ήδη από τη δεκαετία του '50 - '60, υποστήριζε τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, γεγονός που τον καθιστά ακόμη πιο σημαντικό αρχιτέκτονα.

Στις 18.00 «Εις Υγείαν». Επιμέλεια - παρουσίαση: Ειρήνη Μπαλντίδη. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συνηθέστερος καρκίνος στις γυναίκες και η συχνότητα εμφάνισής του αυξάνεται σταθερά. Κάθε χρόνο γίνεται διάγνωση περίπου 250 χιλιάδων νέων περιστατικών στην Ευρώπη και 175 χιλιάδων περιστατικών στις ΗΠΑ. Σε ολόκληρο τον κόσμο, κάθε χρόνο περισσότερες από 400 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν, εξαιτίας αυτής της μορφής του καρκίνου. Παράλληλα, εκτιμάται ότι το 8% - 9% των γυναικών θα αναπτύξουν καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί πέραν του μαστού, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με αυτήν την πάθηση, ξεπερνά το 95%. Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο χειρουργός Βασίλης Βενιζέλος, η ψυχολόγος του ομίλου κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω» Βασιλική Σφυρή και η Καίτη Αποστολίδου, μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με Καρκίνο.

Στις 19.00 «Ευρωένωση» σε επιμέλεια και παρουσίαση Πόπης Καπετανοπούλου. Αντικείμενο της εκπομπής είναι η ενίσχυση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι γενικότερες επιθέσεις στα λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της γραμματείας της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

Στις 22.30 «ΠΑΜΕ ταξικά». Σήμερα, η εκπομπή θα ασχοληθεί με τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης και τα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Νοέμβρη. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην πρόταση - οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το διαχωρισμό του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» και που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ακόμη και στις 65 ώρες. Καλεσμένοι του Ζήση Νούσια είναι η Λέττα Μεθονιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας και ο Κώστας Ζιώγας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ