Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αναβιώνουν τα «πειθαρχεία»

Ενοχλημένοι δείχνουν ορισμένοι στο Ηράκλειο από τη δράση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου και για το λόγο αυτό με διάφορους τρόπους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους μαθητές, ώστε να τους αποτρέψουν από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που κάνουν για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και σύγχρονα σχολεία με καθηγητές και βιβλία.

Συγκεκριμένα στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Γαζίου έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα «πειθαρχείου», όπως την ονομάζουν, για μαθητές οι οποίοι δε συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Διεύθυνσης. Ετσι, το παλιό κυλικείο του σχολείου έχει διαμορφωθεί σε «ανακριτική» αίθουσα. Επίσης, στο Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου ο διευθυντής ανακοίνωσε στους μαθητές κατά τη διάρκεια της προσευχής ότι όποιον δει να κολλάει στο κτίριο αφίσα του Συντονιστικού θα τιμωρείται με αποβολή! Ακόμα, στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου οι καθαρίστριες, μετά από εντολές της διευθύντριας, υποχρεώνουν τα παιδιά που κατά την είσοδό τους στο σχολείο κρατάνε ανακοινώσεις του Συντονιστικού να τις πετάνε στον κάδο.

Και το ερώτημα που προβάλλει είναι: Καλά, δεν έχουν διδαχθεί τίποτα όλοι αυτοί που θέλουν να λέγονται παιδαγωγοί; Δεν έχουν καταλάβει ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δε θα καθυποτάξουν τους μαθητές και τους αγώνες τους, αλλά θα έχουν ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, πεισμώνοντάς τους ακόμα περισσότερο; Οτι είναι δικαίωμα των μαθητών να εκλέγουν τα όργανά τους (5μελή, 15μελή) και να συντονίζουν τον αγώνα τους με άλλα σχολεία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ