Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
Διαμαρτύρεται για την υπολειτουργία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την υπολειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ σε μια εποχή που τα προβλήματα του κλάδου διογκώνονται και οξύνονται, εκφράζουν με επιστολή προς τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΔΣ της Ενωσης οι εκπρόσωποι της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» στο ΔΣ, Νανά Νταουντάκη και Παναγιώτης Ράμμος.

Στην επιστολή, την οποία κατέθεσαν στο ΔΣ προχτές Τρίτη, οι εκπρόσωποι της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» σημειώνουν ότι «στα έως σήμερα "συνήθη" προβλήματα έχει προστεθεί και η επιδίωξη της εργοδοσίας να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη της οικονομικής κρίσης».

Γι' αυτό «απαιτούμε την άμεση σύγκληση του ΔΣ και του Μεικτού Συμβουλίου με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

1. Οικονομική κρίση και επιπτώσεις στους εργαζόμενους.

2. Οι ραγδαίες αλλαγές στα εργασιακά με την επέκταση των εκδοτικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο και την προετοιμασία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών για την ψηφιακή εκπομπή. (Παρά την επιμονή μας σε προηγούμενα ΔΣ να οριστεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθεί εκτενώς το σοβαρότατο αυτό θέμα, και τη λήψη σχετικής απόφασης, έως τώρα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί).

3. Η αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων εργασίας (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κλπ.).

4. Η ακύρωση στην πράξη της εφαρμογής των αντιδραστικών αλλαγών που επιφέρει ο ασφαλιστικός νόμος.

5. Το πρόβλημα των δημοτικών ραδιοφώνων.

6. Η αντίδραση της Ενωσης στις προσπάθειες εργοδοτών να επιβάλουν κάρτα και ωράριο στους δημοσιογράφους, με τελευταίο κρούσμα τον ΔΟΛ. (Σας υπενθυμίζουμε σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης κατά της χρήσης τέτοιων καρτών)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ