Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -Ντάνης
ΚΩΣΤΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -Ντάνης
φωτ.

Τιμώντας τα 90 χρόνια Ιστορίας του ΚΚΕ, σύμφωνα με τη θέληση του αγαπημένου μας συντρόφου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Ριζούπολης.

Η οικογένειά του

***

φωτ

Στις 15 Νοέμβρη κλείνουν έξι χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του τιμημένου ΚΚΕ ΚΛΕΑΝΘΗΣ Ιωάννη ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στον αγαπημένο του «Ριζοσπάστη», που και από το κρεβάτι του πόνου, έντεκα μήνες, δεν τον αποχωριζόταν. Δε σε ξεχνώ.

Η σύζυγός του Βούλα Κουρούμαλη -Τοσουνίδου

***

φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΑΝΝΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΙΔΑΚΗ και του γιου μας ΝΤΑΝΗ (φωτογραφία) προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τα 90χρονα, μέσω ΚΟΒ «Ρ».

Δημήτρης - Μαρία

***

Ο Χρήστος και η Ευγενία Μαρκάτου προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ καθώς και 100 ευρώ για το αρχείο του Κόμματος, μέσω ΚΟ Βύρωνα. Στη μνήμη της αγωνίστριας μητέρας μας ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ και των συμπολιτών μας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ και ΠΟΠΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑ.

***

φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που έφυγε απ' τη ζωή ο σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΣ. Γεννήθηκε πριν ενενήντα τρία χρόνια στο συνοικισμό Κοσκινά της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε Υπομηχανικός. Ο Πόλεμος και η Κατοχή τον οδήγησαν, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης. Η αγγλοαμερικάνικη επέμβαση και ο Εμφύλιος που ακολούθησαν, του επιφύλαξαν την τύχη πολλών συναγωνιστών του, τις φυλακές και την εξορία.

MANOYΣOΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
MANOYΣOΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τη μετεμφυλιακή περίοδο, των κοινωνικών φρονημάτων και της μισαλλοδοξίας, δούλεψε ως ελεύθερος επαγγελματίας -εργολήπτης Δ.Ε. και ήταν όλα αυτά τα χρόνια πιστός οπαδός του ΚΚΕ. Μετά τη μεταπολίτευση καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1982, με αφορμή την υλοποίηση της κατασκευής της αποχέτευσης της πόλης μας, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ιτέα του Ν. Φωκίδας.

Συμμετείχε σε όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις της Κομματικής Οργάνωσής μας. Ενίσχυε οικονομικά κάθε φορά που του το ζητούσαμε και αποτέλεσε - για μας τους συντρόφους του που τον γνωρίζαμε όλα αυτά τα 26 χρόνια - πρότυπο ανθρώπου και κομμουνιστή, κι έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα, εμείς οι νεότεροι σύντροφοί του.

Στη μνήμη του και μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρουμε 250 ευρώ.

ΚΟΒ Ιτέας του ΚΚΕ


ΜΙΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΙΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ