Κυριακή 15 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Δημοκρατία της Νέας τάξης

Ελένη Ι. Δαμβουνέλη, Αθήνα. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί δημοκρατικό προφίλ στα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας, είναι μια άλλη τακτική της Νέας Τάξης, για να επιβάλλει «ειρηνικά» την πολιτική της σε μια χώρα σαν θέση προς ορισμένους και σαν αντίθεση προς άλλους.

Στην περίπτωση αυτή που παρακολουθήσαμε προχτές, η τάξη επιβλήθηκε με πολιορκία και λιθοβολισμό του Κοινοβουλίου, που αποτελεί το προπύργιο της Δημοκρατίας. Επίσης επιβλήθηκε με παραμερισμό του δεύτερου γύρου των εκλογών, άρα χωρίς εκλογές. Ακόμη επιβλήθηκε με άγρια κακοποίηση των διευθυντών της κρατικής τηλεόρασης, όπως είδαμε στις οθόνες μας! Αν βεβαίως μας κρύβουν κι ορισμένα άλλα στοιχεία, η πρώτη «δημοκρατία» της Νέας Τάξης, είναι αρκετά σαφής...

Η προσπάθεια επίσης να εμφανίζεται το όλο αυτό θέμα σαν μια κατάσταση ευφορίας και δη δημοκρατικής, δείχνει πως ορισμένοι θέλουν να περάσουν το «Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν», ως μια μορφή ιδεώδους δημοκρατίας. 'Η μήπως παρουσιάστηκαν στις οθόνες μας συνεργάτες της άλλης πλευράς για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή και να απολογηθούν; Αυτό είναι δημοκρατία; Στην περίπτωση αυτή, έχουμε να κάνουμε με πραξικόπημα, που όμως πρέπει να αποκαλείται, «δημοκρατικό». Η δημοκρατία όμως σαν έννοια και σαν θεσμός έχει κάποιες αρχές απαραβίαστες τις οποίες στην προκειμένη περίπτωση ελάχιστοι βγήκαν να προασπιστούν!

Διαρκές έγκλημα

Θόδωρος Λιλιακίδης, Θεσσαλονίκη. Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πόλη μας, η σ. Λιάνα Κανέλλη, μίλησε για το διαρκές έγκλημα που γίνεται στη Γιουγκοσλαβία και πολύ σωστά είπε: «Οπου και αν βρισκόμαστε, να μιλάμε κάθε στιγμή γι' αυτό».

Επειδή δε, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος επιβάλλεται να ενεργεί έτσι, πολύ περισσότερο νομίζω πως πρέπει να μπει σαν καθήκον στα μέλη του Κόμματος, μαζί με τα προβλήματα της χώρας μας, να προβάλλουν κι αυτό.

Τους ιμπεριαλιστές που φέρνουν πάντοτε «καπάκι» την Ιστορία, τους βολεύει η λησμονιά. Εγώ που εφαρμόζω αυτά που είπε η σ. Κανέλλη και μιλώ όπου και αν βρίσκομαι, σε πλατείες, λεωφορεία, ταξί κι αλλού, διαπιστώνω, ότι κανείς δεν ενοχλείται και δεν αντιδρά αρνητικά, σ' όποιον πολιτικό χώρο κι αν βρίσκεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ