Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τριανταφυλλιά Κόκκα
Τριανταφυλλιά Κόκκα
ΦΩΤ.2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΣΣΟΥ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, δύο εκλεκτών συντρόφων, που έφυγαν τόσο νέοι από τη ζωή, αλλά με τόσο μεγάλη προσφορά στο Κόμμα, ο Ανδρέας Δενεζάκης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και της αγαπημένης μας γιαγιάς ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΔΑΝΟΥ, «συντρόφου του παππού στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν μαζί», προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος.

Με σεβασμό στη μνήμη τους, τα εγγόνια τους

***

φωτ.

Στη μνήμη του λατρευτού μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, που χάθηκε πρόωρα σε εργατικό ατύχημα στα 66 του χρόνια, διαθέτουμε στην ΤΟ ΚΚΕ Παναγίας Θάσου το ποσό των 200 ευρώ.

Ο Μίμης Χατζηγεωργίου υπήρξε γιος αντιστασιακού, οικοδόμος και κομμουνιστής όχι απλά από ιδεολογία, αλλά από χαρακτήρα. Εγινε πρόεδρος στην Κοινότητα Παναγίας από το 1982-1983 και κοινοτικός σύμβουλος για πολλά χρόνια. Ακόμα υπήρξε ενεργό μέλος στο συνεταιριστικό κίνημα (Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Παναγίας Θάσου και Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καβάλας).

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμάμε πάντα.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου - που αυτό τον καιρό συμπληρώνονται 17 χρόνια αφότου ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή, στις 2.11.1991, και 12 χρόνια, στις 12.11.1996, που έφυγε η μάνα μου - προσφέρω 50 ευρώ για τα 90χρονα του ΚΚΕ και για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του Κόμματος. Επίσης, 50 ευρώ στη ΝΕ Πύργου Ηλείας του ΚΚΕ για την αποπεράτωση των επισκευών των γραφείων του.

Οι γονείς μου και οι δύο κατάγονταν από το χωριό Λέκκα Σάμου. Ο πατέρας μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΑΣ, γεννημένος στα 1906 και η μάνα μου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΟΚΚΑ το 1908. Και οι δύο πίστευαν στα ιδανικά του σοσιαλισμού -κομμουνισμού. Φάρος ήθους και εντιμότητας, εργατικοί, φιλότιμοι και φιλόξενοι και καλοί οικογενειάρχες, δεν ταίριαζαν στους χαρακτηρισμούς της άρχουσας τάξης που ήθελε τους κομμουνιστές ρεμάλια και τεμπέληδες. Ετσι, ο πατέρας μου κυνηγήθηκε, δικάστηκε, εξορίστηκε με χαλκευμένες κατηγορίες, με όλες τις συνέπειες στην οικογένειά μας.

Δημήτρης Κόκκας
Δημήτρης Κόκκας
Ο γιος τους Μανώλης Κόκκας, Πανόραμα Σκαφιδιάς Πύργου


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ-
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ-

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΟΣ

Δημήτρης Χατζηγεωργίου
Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ