Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ
Για μια θητεία με αξιοπρέπεια

Εξόρμηση της ΚΝΕ, έξω από το Κέντρο Τεθωρακισμένων Αυλώνα

Οι φαντάροι στο Κέντρο Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, χτες, μετά την ορκωμοσία τους, πήραν ένα «Φύλλο Πορείας» για μια αξιοπρεπή θητεία, κόντρα στις συμβιβασμένες κυρίαρχες λογικές. Μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση, έξω απ' το Κέντρο, μοιράζοντας την ανακοίνωση της Οργάνωσης προς τους νέους στρατευμένους. Η πλειοψηφία των στρατευμένων, αλλά και των γονιών τους, διάβαζαν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση.

Το ενδιαφέρον τους για την εξόρμηση της ΚΝΕ, όμως, δεν έδειξαν μόνο οι φαντάροι, αλλά και οι... υπεύθυνοι. Απ' την αρχή η Αστυνομία, δηλώνοντας ότι εκτελεί εντολές άλλων, «κάλεσε» τα μέλη της ΚΝΕ να πάνε λίγο πιο πέρα το αυτοκίνητο με τα υλικά, να μη βρίσκονται όλοι μπροστά ακριβώς στην πύλη και άλλα τέτοια. Οταν μάλιστα η ανακοίνωση άρχισε να διαβάζεται απ' την ντουντούκα η Αστυνομία έδειξε, πάλι, το... ενδιαφέρον της, υποστηρίζοντας ότι δε χρειάζεται να διαβάζεται η ανακοίνωση, απ' τη στιγμή που μοιράζεται!

Παρ' όλα αυτά, η εξόρμηση συνεχίστηκε κανονικά και η ΚΝΕ έστειλε ένα μήνυμα αξιοπρέπειας για τη ζωή μέσα στο στρατό. Προέβαλε μια διαφορετική αντίληψη τονίζοντας ότι η ζωή στο στρατόπεδο θα βελτιώνεται όσο θα αναζητούνται λύσεις στη διεκδίκηση κεκτημένων δικαιωμάτων και όχι «στο βύσμα και στα και τα παρακάλια». Στην ανακοίνωση τονίζονταν πως τα δικαιώματα των φαντάρων και ό,τι έχει κατακτηθεί στο στρατό, ποτέ δεν έγινε με βύσματα αλλά με αγώνες και θυσίες. Με λίγα λόγια: «Μην τους κάνεις της χάρη. Δείξε τους ότι έχεις αξιοπρέπεια»!

Στο ραδιόφωνο του «902»


Τα μέλη της ΚΝΕ ενημέρωναν χτες τους φαντάρους και για τη νέα ραδιοφωνική εκπομπή του «902», «Εγερτήριο», που παίζει κάθε Κυριακή, 10 με 11 το βράδυ. Είναι μια εκπομπή αφιερωμένη στους νέους στρατευμένους που υπηρετούν σε κάθε στρατόπεδο, φυλάκιο και ναύσταθμο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όσους απολύθηκαν κι έχουν πολλά να διηγηθούν, σε όσους δεν έχουν πάει στρατό - αλλά πρόκειται - και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Εκπομπή με νέα από τα στρατόπεδα κι όλα όσα αφορούν τη θητεία. Ενα ζωντανό βήμα καταγγελίας για κάθε κρούσμα αυταρχισμού, «βύσματος», καταπάτησης δικαιωμάτων, μείωσης της αξιοπρέπειας των στρατευμένων.

Το «Εγερτήριο» αποκαλύπτει και στέλνει στον... τάκο κάθε Ευρωνατοϊκή εντολή που απαιτεί στρατιωτάκια υπάκουα κι αμίλητα, εκτός συνόρων να εκτελούν «άνευ αντιλογίας τας διαταγάς τους». Συζητά για τη θητεία, τα ζόρια της, τα στραβά και τα ανάποδά της, τα αστεία της. Στο μικρόφωνο «συνυπηρετούν» ο Θωμάς Γεώργας κι ο Κώστας Λαυρέντζος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ