Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στη «συχνότητα» του «902 TV»

Πολιτικές εκπομπές με διεθνή θέματα, με την αγροτική πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ θα μεταδώσει ο «902 TV». Θα μεταδοθεί επίσης εκπομπή με τον δεξιοτέχνη του σαντουριού Μάριο Παπαδέα και η κινηματογραφική ταινία «Γιάκομπ ο ψεύτης». Μεταξύ άλλων θα δούμε:

Σήμερα στις 17.30 «Ματιές στον κόσμο». Θέμα της εκπομπής είναι η σύνοδος των G-20 που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 15 Νοέμβρη, με θέμα την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Η Αννα Μπαλή συζητά με τους Αγάπιο Παπανεοφύτου, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ και τον Βαγγέλη Κατσιάβα, μέλος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

Στις 18.30 «Φωταψίες της άλλης όχθης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Ο Μάριος Παπαδέας είναι ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες του σαντουριού της νεότερης γενιάς και ένας δεινός ερμηνευτής των αμανέδων. Από μικρός μαθήτευσε για χρόνια κοντά στον πρωτομάστορα του οργάνου Τάσο Διακογιώργη. Αργότερα, συνεργάστηκε με κορυφαίους δεξιοτέχνες και ερμηνευτές, όπως οι Δόμνα Σαμίου, Νίκος Σαραγούδας, Αλέκος Αραπάκης. Παλαιότερα, έπαιζε συχνά σαντούρι στους δρόμους, στήνοντας απρόοπτα μουσικά οδοφράγματα στους ρυθμούς και τις σκοτούρες της μεγαλούπολης. Με τους «ΣΑΝΤΟΥΡΙΣΤΑΣ» τραγούδησε για τις «ΦΩΤΑΨΙΕΣ» στη μουσική σκηνή «ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ», μικρασιάτικα τραγούδια αλλά και δικές του συνθέσεις.

Αύριο Κυριακή στις 21.30 στην κινηματογραφική βραδιά θα μεταδοθεί η ανατολικογερμανική ταινία «Γιάκομπ ο ψεύτης». Η ταινία βραβεύτηκε με την «Αργυρή Αρκτο» στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Παραγωγής του 1974 σε σκηνοθεσία Φραν Μπάγιερ με πρωταγωνιστές τους Βλάστιμιλ Μπρότσκι και Αρμιν Μίλερ Σταλ. Η υπόθεση εξελίσσεται το1944 σ' ένα εβραϊκό γκέτο. Ο Γιάκομπ είναι τυχερός μέσα στην ατυχία του. Συλλαμβάνεται για παραβίαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά γλιτώνει τη θανατική ποινή. Στο σταθμό της Γκεστάπο θα ακούσει για την προέλαση του Κόκκινου Στρατού. Θέλει να μεταφέρει στον έξω κόσμο τα νέα, όμως πρέπει να σκαρφιστεί διάφορα τεχνάσματα για να τα καταφέρει.

Τη Δευτέρα στις 22.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Προεκτάσεις». Η εκπομπή θα ασχοληθεί με τις συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο Κώστας Καραχάλιος και οι καλεσμένοι του θα αναδείξουν τις παρεμβάσεις των Βρυξελλών, τα προβλήματα των αγροτών, την ερήμωση της υπαίθρου και την ιδιότυπη εσωτερική μετανάστευση από τις αγροτικές περιοχές στα μεγάλα και τα περιφερειακά αστικά κέντρα. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη συνεδρίαση του τελευταίου Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, το οποίο αποφάσισε να διακόψει τις επιδοτήσεις στους καπνοπαραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ