Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σαν βγω απ' αυτή τη φυλακή

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα μεταδοθεί στον «902 Αριστερά στα FM» η εκπομπή «Από τη σμίλη στο Γουτεμβέργιο». Η επιμέλεια και παρουσίαση είναι της Αννεκε Ιωαννάτου. Η εκπομπή θα συνεχίσει το αφιέρωμά της σε βιβλία της αγωνιστικής προσφοράς του λαού, σαν φόρο τιμής στο πλαίσιο της 90χρονης πορείας του ΚΚΕ, κύριου αιμοδότη των αγώνων. Η εκπομπή θα σταθεί κυρίως σε βιβλία που αφορούν το έπος του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Αύριο Κυριακή η εγκληματολόγος Λίνα Κροκίδη, μέλος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», θα είναι προσκεκλημένη της εκπομπής «Ποιητική Αδεία», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Μηλιώνης και θα μεταδοθεί στις 11.00 στον «902 Αριστερά στα FM». Πρόκειται για μια ραδιοφωνική αναφορά στις φυλακές, στους φυλακισμένους, στις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα και τις προτάσεις της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

Η διαχρονική ιστορία τους είναι μια ιστορία αίματος και πόνου. Οι τοίχοι τους και τα κάγκελά τους ορίζουν ένα βασίλειο της απελπισίας, όπου παραμένουν έγκλειστα τα θύματα - στην τεράστια πλειοψηφία τους - ενός κοινωνικού συστήματος που σαπίζει και μολύνει πλέον ολόκληρο το κοινωνικό σώμα. Η ταξική κοινωνία «αναπαράγεται» με τον πιο φρικτό τρόπο μέσα σε αυτήν την «κλειστή κοινωνία» εντός της και βέβαια το μόνο που «επιτυγχάνει», στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι να στιγματίσει κοινωνικά για πάντα τους απόκληρους, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη θέση τους στην κοινωνία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι επίσημες στατιστικές, δεν μπορούν πλέον να κρύψουν το πρόβλημα που η ίδια η ταξική κοινωνία γεννά: Ο αριθμός των φυλακισμένων πολλαπλασιάζεται, ενώ οι ίδιες οι φυλακές, δεν μπορούν, στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, να αποδώσουν στην κοινωνία ανθρώπους καλύτερους από όσο αυτοί ήταν πριν τον εγκλεισμό τους.

Οι γενεσιουργές αιτίες πολλών προβλημάτων θα απαλειφθούν σε μια άλλη κοινωνία που θα έχει καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όμως στην πάλη ακριβώς γι' αυτήν την κοινωνία, εντάσσεται και ο αγώνας για τα δικαιώματα και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των φυλακισμένων με τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων τόσο για τους έγκλειστους, όσο και για τους αποφυλακισμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ