Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προωθεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζητά την ψήφιση νόμου, που θα καθιερώνει το άνοιγμα των καταστημάτων 2 Κυριακές το Δεκέμβρη

Το άνοιγμα των καταστημάτων ακόμη μία Κυριακή τουλάχιστον μέσα στο Δεκέμβρη - και μάλιστα από φέτος - προωθούν οι πλειοψηφίες Εμπορικών Συλλόγων με επικεφαλής εκείνη του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΕΣΑ), που επικαλούνται για την πρόθεσή τους την οικονομική κρίση και την παρατηρούμενη πτώση του τζίρου των καταστημάτων. Στην ουσία, η τακτική αυτή του ΕΣΑ και άλλων εμπορικών συλλόγων εντάσσεται στη γενικότερη συντονισμένη προσπάθεια των μεγαλεμπόρων και εμποροβιομηχάνων, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να θεσμοθετήσει άμεσα τη λειτουργία των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη.

Οπως έγινε γνωστό, σήμερα πρόκειται να συναντηθούν οι ηγεσίες των Συλλόγων της Αθήνας και του Πειραιά με αντικείμενο την άμεση προώθηση των σχεδίων τους για λειτουργία των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Στόχος τους είναι να συμπεριληφθεί η λειτουργία της δεύτερης Κυριακής μέσα στο Δεκέμβρη σε ένα από τα νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκονται ήδη στη Βουλή για ψήφιση μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εμφανίζεται πρόθυμη να ικανοποιήσει και μάλιστα άμεσα τα συγκεκριμένα σχέδια. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα βήμα προς την κατεύθυνση της καταστρατήγησης της κυριακάτικης αργίας που απεργάζονται πολυκαταστήματα και πολυεθνικές και από κοντά συναινούν και οι γνωστές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των εμπόρων.

Ακόμη, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση προσφορών από τα μαγαζιά με μειώσεις τιμών μέχρι και 20%, σε μια προσπάθεια, όπως λέγεται, να προσελκύσουν μέρος των εισοδημάτων των εργαζομένων που λυμαίνονται πολυκαταστήματα και πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ