Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ MNHMH ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
φωτ.

Εζησε και έφυγε κομμουνιστής ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΝΤΑΣ. Ορθιος, αταλάντευτος και αποφασιστικός μέχρι το τέλος της ζωής του, στην υπόθεση της εργατικής τάξης και στους αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Το Παράρτημα του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα, η Τοπ. Οργάνωση της Αθήνας της ΕΔΟΝ και η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας αποχαιρετούν με απέραντο σεβασμό το σύντροφο Γιώργη και εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στο Κόμμα του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου Γιώργου Μαντά προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων, στην οποία ήταν μέλος

Η ανιψιά του Ελένη

  • Στη μνήμη του συναγωνιστή και συντρόφου μας Γιώργου Μαντά το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ Αμπελοκήπων -Ελληνορώσων προσφέρει 100 ευρώ Ε στην ΚΟ Αμπελοκήπων του ΚΚΕ, όπου ήταν μέλος της.

***

φωτ.

Στις 23 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αντιστασιακός κομμουνιστής ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Μέλος του ΚΚΕ από τη δεκαετία του '30, υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή. Η ζωή και η δράση του, η προσφορά του στο λαϊκό κίνημα, τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του αποτελούν παράδειγμα και κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Στη μνήμη του η σύζυγός του Κική Ιωαννίδου προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νεάπολης Κοκκινιάς.

***

Ο Πάνος και η Παναγιώτα Κολλινιάτη προσφέρουν 400 ευρώ, ως πρώτη δόση, για τα 90χρονα του ΚΚΕ και στη μνήμη των αδελφών τους ΓΙΑΝΝΟΥ και ΡΗΝΑΣ από την Ποταμιά της Σπάρτης, μέσω ΚΟ Ανάκασας Αγ. Αναργύρων.

***

φωτ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΥΓΙΖΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αρτέμιδας, 20 ευρώ.

Ο σύζυγος Σταμάτης Λυγίζος

η κόρη Ελένη

***

φωτ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ από τα Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς, ενόψει του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος και για τα 90 χρόνια της ηρωικής πορείας αγώνων, προσφέρουμε 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κυψέλης.

Η σύζυγος Ιουλία

τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

Φίλοι του ΚΚΕ από τον Πύργο Τήνου προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, στη μνήμη του ΣΑΛΤΑΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗ και για τα 90χρονα του Κόμματος.

***

Ο Τάκης και η Ευγενία Ψημμένου πρόσφεραν 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Υμηττού, για τα 90χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των αγωνιστών:

φωτ.

ΒΑΣΙΛΗ ΨΗΜΜΕΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, αξιωματικού της Εθνικής Πολιτοφυλακής και του ΔΣΕ, ο οποίος βαριά τραυματίας το καλοκαίρι του 1947, σφάχτηκε από τους ΜΑΥδες στην περιοχή Πιερίας.

ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης)
ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης)
φωτ.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ΕΠΟΝίτη, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το Δεκέμβρη του 1947 στο ύψωμα Περιστέρι Τζουμέρκων, χτυπημένος από μεγάλη χιονοθύελλα.

φωτ.

ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ, μέλους του ΚΚΕ, ΕΠΟΝίτη, αξιωματικού του ΔΣΕ, που έπεσε θύμα τροχαίου πρόσφατα στην Τασκένδη.

φωτ.

ΔΗΜΗΤΡΗ (Μίμη) ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και λοχαγού του ΔΣΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 8 Αυγούστου 2008.

***

φωτ.

Ο Κώστας Πεντεδέκας προσφέρει 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Υμηττού, ως πρώτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση, για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου ΚΙΚΗΣ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ που έφυγε από τη ζωή το Φλεβάρη 2007 και που, όσο ζούσε, ψήφιζε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ στις εκλογές.

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ Γ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ που κηδεύτηκε την περασμένη Πέμπτη 20/11, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γκύζη.

σ. Σωτήρης

***

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ που δολοφονήθηκε από τους παρακρατικούς στο Λάγιο Κρουσσών Λακωνίας, στις 20.7.1946, για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση.

Η σύζυγός του Μαργαρίτα Πολυμενάκου προσφέρει 50 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω Κ0 Γυθείου.

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
***

Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΛΙΑΡΑΚΟΥ, αντιστασιακού, ΕΠΟΝίτη, η σύζυγός του Μαρία Καβαλλιεράκη - Λιαράκου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γυθείου, 50 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος. Ηδη έκλεισε χρόνος από το θάνατο του Ανδρέα Λιαράκου.

***

φωτ.

Στο κλείσιμο τριών χρόνων από το θάνατο του ΘΟΔΩΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ και καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», ανθρώπου με σπάνια σεμνότητα, η οικογένειά του, ο αδελφός του Σπύρος και ο παππούς του Λευτέρης Αναστασάκος προσφέρουν στο ΚΚΕ 550 ευρώ μέσω ΚΟ Γυθείου, για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συντρόφου μου ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗ που «έφυγε» από κοντά μας πριν 40 μέρες προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω, για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

Αγαπημένε μου σύντροφε και φίλε, θα σε θυμάμαι για πάντα.

Νίκος Μεντεκίδης


ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ Γ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ Γ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΙΚΗ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ
ΚΙΚΗ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ