Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωή που μας προσπερνά

«Βιοπαλαιστής στη στέγη» Λάκη Λαζόπουλου
«Βιοπαλαιστής στη στέγη» Λάκη Λαζόπουλου
Η ντομάτα, η φέτα και η ελιά περνούν στην παρανομία. Το λόγο έχει το σούσι. Ομως, ο σύγχρονος βιοπαλαιστής ...με την πένα του Λάκη Λαζόπουλου, αρχές Δεκεμβρίου θα ανεβεί στη στέγη ...στη σκηνή «Αντιγόνη», του «Θεάτρου» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254).

Ο Λάκης Λαζόπουλος ακολουθεί την πορεία των νεύρων του μέσου Ελληνα. Ενα σπίτι βουλιάζει, το ποτάμι ξεχείλισε, δε θα μείνει κανείς. Το ποτάμι τα παρασύρει όλα! Πάνω στη στέγη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ως σύγχρονος Οδυσσέας, βουλιάζει όπως βουλιάζει και η ζωή μας στο σήμερα. Το παρελθόν χτυπά επιτακτικά την πόρτα και ζητάει να πάρει θέση. Η Χρύσα Ρώπα, ως σύγχρονη Πηνελόπη, προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι, το παιδί, τη ζωή που χάνεται. «Ο Οδυσσέας είναι ο σύγχρονος Ελληνας που βγαίνει από τα ρούχα του», λέει ο Λάκης Λαζόπουλος. «Βγαίνει από το σπίτι του, βγαίνει από τον εαυτό του, του βγαίνει η ψυχή καθημερινά, του τη βγάζουν και του τη δίνουν στο χέρι. Είναι τα βιώματά του, η ζωή που του αρνούνται, η ζωή που τον προσπερνά, η ζωή που του έμαθαν να ζει σα να ζει».

Σκηνικά Γιώργου Γαβαλά, φωτισμοί Ελευθερίας Ντεκώ, κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, κινησιολογικές παρεμβάσεις Κωνσταντίνου Ρήγου, βίντεο Αλέξανδρου Γραμματόπουλου. Ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Λάκης Λαζόπουλος ενώνουν ευαισθησίες και συναισθήματα, κοινά βιώματα, παράλληλες πορείες και ντύνουν την παράσταση με τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη πάνω σε στίχους Λάκη Λαζόπουλου. Παίζουν επίσης: Φυλακτού Ανδρέας, Παναγιωτίδου Χριστίνα, Τσούνης Σόλων, Διακοπαναγιώτου Μαρία, Λίτινας Τίτος, Καζατζιάν Σοφία, Μπάτση Σύνθια, κ.ά. Εμφανίζονται οι χορευτές Κωστόπουλος Γιώργος και Στεφανίδου Ροδή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ