Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δείτε στον «902 TV»

Εκπομπή για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σημερινό πρόγραμμα του «902 TV», ενώ η εκπομπή «Εις υγείαν» θέμα έχει το πεπτικό έλκος. Θα δούμε λοιπόν:

Στις 18.00 «Εις Υγείαν». Επιμέλεια - παρουσίαση: Ειρήνη Μπαλντίδη. Το πεπτικό έλκος ταλαιπωρεί ένα μεγάλο αριθμό ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου. Γνωστό από την αρχαιότητα, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν αποτελούσε δυσεπίλυτο πρόβλημα που συχνά οδηγούσε σε μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις. Η κατανόηση όμως του ρόλου ενός συγκεκριμένου μικροβίου στην παθογένεια του έλκους και οι σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι επιτρέπουν σήμερα την ουσιαστική αντιμετώπιση της πλειοψηφίας των περιπτώσεων. Πρόκειται για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Hp), το οποίο μπορεί να αποικίζει τον στόμαχο για δεκαετίες, αν όχι ισόβια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά άτομα προσβάλλονται πριν την ηλικία των 5 ή των 6 ετών και η συχνότητα της λοίμωξης αυξάνει με την ηλικία. Κατά συνέπεια, περίπου το 10% έως 15% των ατόμων, θετικών στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, θα αναπτύξουν πεπτικό έλκος (γαστρικό ή δωδεκαδακτυλικό) ως φυσική συνέπεια του χρόνιου αποικισμού του βλεννογόνου από το μικρόβιο. Για το θέμα, η Ειρήνη Μπαλντίδη συζητά με τον Θεόδωρο Εμμανουήλ, γαστρεντερολόγο - ηπατολόγο.

Στις 22.30 «90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ». Ο Κώστας Καραχάλιος φιλοξενεί στην εκπομπή που είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, τους Φάνη Παρρή και Βασίλη Οψιμο, μέλη της ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του Κόμματος. Συζητά μαζί τους για τον αντικομμουνισμό του χτες και του σήμερα, την ιδεολογική και πολιτική επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών, σε βάρος του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ