Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ενεργοποιεί το χαφιεδονόμο

Στην εφαρμογή των φορολογικών διατάξεων του χαφιεδονόμου «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Σε υπηρεσιακή εγκύκλιο της πολιτικής ηγεσίας αναφέρονται τα φορολογικά αδικήματα τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να διαβιβάζουν προκειμένου να ενημερωθεί η λεγόμενη αρχή για το «ξέπλυμα χρήματος». Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι το εν λόγω νομοθέτημα περιέχει σωρεία αντιδημοκρατικών διατάξεων, διευρύνοντας τα λεγόμενα «βασικά εγκλήματα», κατά τρόπο που μπορούν να τα αξιοποιήσουν σε βάρος κινημάτων ή και απλών αγωνιστών που βαφτίζονται «τρομοκράτες».

  • «Οχι» λέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο ενδεχόμενο τροποποιήσεων πάνω στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επαγγελματικές ενώσεις και άλλοι παράγοντες είχαν ζητήσει παράταση και μείωση στους προβλεπόμενους φόρους. Να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα σοδειά που 'χει συγκεντρωθεί από τις Εφορίες είναι πολύ κάτω από τους στόχους που είχε βάλει η κυβέρνηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ